Bliver de faste arbejdstider foran computeren lidt for monotone? Så har vi seks perfekte steder, hvor der er plads til at folde sig ud og få pulsen op. Tag på helvedesuge på en militærbase i Virginia, dyk med hvidhajer Sydafrika, giv den som atronaut i Las Vegas - eller nyd den sublime og hæsblæsende kombination af helipkopterflyvning og skiløb på heli-skiing i Alaska.

Zero G
Las Vegas, Nevada, USASkulle du i virkeligheden have været astronaut? Denne ud-af-kroppen oplevelse gør næsten drømmen til virkelighed. Oplev total vægtløshed i Las Vegas-forlystelsen, der er så vild, at det tog 10 år at få den godkendt. Stig ombord i den modificerede Boeing 727 – skabt af astronauten Buzz Aldrin – så du kan svæve, flyde og flippe rundt i luften på ægte NASA-manér.

___________


Bloukrans Bridge Bungy Jumping
Bloukrans Bridge, SydafrikaStil dig midt på den spinkle bro flettet ind mellem klipperne - og lad dig falde hovedkuls mod bunden af kløften. 216 meter ned til bunden, fritfald med 150 km/t. Her har vi alletiders anledning til lidt gammeldags soulsearching og bredskuldret pral, da dette i mange år har været verdens højeste bungy jump. Skulle du fortryde, mens du står og vipper på kanten, er de søde hjælpere gode for et venligt skub.

___________


Dale Jarrett Racing Adventures
Talladega, Alabama, USAGiv den som en anden Formel 1 kører på NASCAR racerbanen i Talladega. Køb alt fra 3 til 80 runder, og så er der ellers bare tilbage at tage hjelmen på, fæstne spændebøjlerne og give den lige så meget bundgas, som du har nerver til. Jo flere runder, jo bedre greb får du om banen og bilen. Det er nok uden sammenligning verdens mest underholdende træning.

___________


Burdyk med hvidhajer
Shark Alley, Gaansbai, SydafrikaTag en tango med hajernes ukronede konge. 2½ tons kærlighed, op mod 6,2 meter i længde og blot et enormt gab med sylespidse tænder og rødt flosset tandkød, når den kommer helt tæt på. Blot én meter væk fra dit ansigt. Se dødens gab i øjnene fra et bur, der er fæstnet til en speedbåd ved verdensberømte Shark Alley på Afrikas sydligste spids.

___________


Heli-ski Alaska
Chugach Mountains, AlaskaFlyv med helikopter over det barske Alaska-terræn, spring ud og stå på ski nedad de stejle bjergsider. Så har du opskriften på ægte adventure-travel. Er du virkelig ambitiøs - og modig - kan du stå på ski fra toppen af Nordamerikas højeste bjerg, Denali. Kun en håndfuld skiløbere har haft succes med at navigere nedad denne episke skråning.

__________


Navy Seal - Week of Hell
Chesapeake, Virginia, USATag armtag med din indre anarkist. På militærbasen i Chesapeake, Virginia kan du helt frivilligt opskrive dig til den berømte helvedesuge, ledet af SEAL-veteranen Don Shipley. Her får du testet din udholdenhed og overlevelsesevne på et niveau uden sidestykke – inklusive 160 km. roning, 48 km. løb og 16 km. svømning. Og så glæder du dig sikkert til at komme tilbage på arbejde.

Artiklen er bragt i samarbejde med

LÆS OGSÅ 8 gode råd: Sådan pakker du den perfekte rejsetaske

FACEBOOK Bliv ven med Euroman