PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Fem film og serier, der går ind i sindet

Foto: Sundance

Fem film og serier, der går ind i sindet

I juli måned indfinder en række store oplevelser sig på streamingtjenesterne. Alle kredser de om, hvordan det er at være menneske i en verden, hvor man ofte udgiver sig for at være noget andet, end man er. Så uanset om du er til psykiske lidelser, unge følelser eller en komikers kvaler, kan du godt forvente solid underholdning til de sene sommeraftner.

Mennesker er ikke, som de ser ud til at være. Det må være taglinen for sommerens film og serier. For sjældent har så mange mindre perler handlet om, hvordan mennesker forsøger at fremstille sig selv. Både foran spejlet derhjemme og ude i virkeligheden.

Uanset om det handler om hende den unge kvinde, som collegedrengen ikke kan slå ud af hovedet i 1950’erne, om wrestlende kvinder, der spankulerer rundt i en glitret mandesport eller om en komiker, der langt fra morer sig dagligt, så kan man virkelig komme med helt ind i sindet i juli.

Så overvej om du er til gys, historie eller stærke personfortællinger – og kom så ellers i gang med at streame.

Indignation
En af de største amerikanske forfattere igennem de seneste mange generationer, Philip Roth, gik bort tidligere i år. Han efterlader sig en perlerække af fremragende romaner, og nogle af disse er der også kommet gode film ud af. Især ’Indignation’ om en jødisk drengs søgen efter sex, kærlighed og mening med tilværelsen i 1950’ernes bornerte USA. Marcus, som han hedder, spilles med både nerve og nervøs charme af altid fremragende Logan Lerman (’The Perks of Being a Wallflower’).

I mødet med den spændende, men også noget ustabile Olivia (som spilles viltert og kækt af Sarah Gadon) sendes hans liv i nye retninger – og ad omveje han ikke havde kunnet forudse. Olivia viser sig nemlig at være lidt af en mundfuld for den virile og stræbsomme ungersvend.

Kan streames på C More nu.

Glow, sæson 2
Første sæson af den kvindelige wrestler-serie var én af de mest overraskende længe fra Netflix’ hånd. Og i anden omgang er der bare endnu mere af det underfundige, morsomme og skarpe, mens kvinderne tumler med at finde deres egen identitet i den rolle, de har fået i wrestlingshowet.

Indblikket i dagligdagen bliver dybere, og kanterne bliver skarpere, men det særligt interessante er stadig, at persongalleriet er en gruppe kvinder, som træder ind i en besynderlig mandeverden, der basalt set handler om at være en anden end den, man egentlig er.

Kan streames på Netflix nu.

Sharp Objects
Det er lidt af et hold, der står bag denne nye HBO-serie. Instruktør Jean-Marc Vallée skabte sidste år ’Little Big Lies’, mens ’Sharp Objects’ er baseret på en roman af ’Gone Girl’-forfatter Gillian Flynn.

Når kvinden i centrum for hovedparten af billederne samtidig er Amy Adams, kan man ikke andet end at frydes på forhånd. Adams spiller en journalist, der netop har været indlagt på en lukket afdeling, og som nu bliver sendt tilbage til sin barndomsby for at afdække mordet på to piger. Uhyggen breder sig hurtigt, og ’Sharp Objects’ ligner på forhånd sommerens store seriethriller.

Kan streames på HBO Nordic 9. juli.

Robin Williams: Come Inside My Mind
Fortællingen om én af historiens største komiske begavelser er langt fra ren underholdning.

Ved at tale med familie og venner om Robin Williams formår instruktør Marina Zenovich – som tidligere har lavet dokumentarfilm om blandt andre Roman Polanski – at give et indblik i en mand, der tumlede med alkohol- og stofafhængighed, for at kunne holde tilværelsen ud. Også selvom publikum hyldede ham som et af verdens sjoveste mennesker.

Kan streames på HBO Nordic 17. Juli.

The Beguiled
’Lost in Translation’-instruktør Sofia Coppola er garant for filmkvalitet, og hun modtag da også instruktørprisen i Cannes for fortællingen om en såret soldat, der falder i kløerne på en gruppe snedige kvinder på en pigeskole. Det forstår man godt, for ’The Beguiled’, som foregår under Den Amerikanske Borgerkrig, er en ualmindelig kompleks thriller, hvor begæret bliver brugt og misbrugt imellem en perlerække af skuespillere.

Kirsten Dunst, Nicole Kidman, Elle Fanning og naturligvis Colin Farrell storspiller, så uhyggen og de mentale afvigelser breder sig ud over skærmen.

Kan streames på Viaplay fra 31. juli.