Den kom lidt ud af ingenting, dokumentaren om Slædepatruljen Sirius, og overrumplede tv-seere landet over. Hurtigt blev den til talk of the nation, rundede over én million seere og fik meget flotte anmeldelser og gloser med på sin vej. Og det er til at forstå.

I dokumentarserien, der løber over tre afsnit à en times varighed, følger vi tre slædepatruljehold og deres hunde på deres færd rundt på den øde indlandsis i det nordøstlige Grønland, men den nutidige skildring krydres også med tilbageblik og historier fra tidligere slædepatruljerende, der minder os om, hvor farlige vilkår der arbejdes under, og hvordan det kan koste lemmer og i værste fald: livet.  

Det er den danske dokumentarist og fotograf Lasse Rahbek, der står bag serien, som har taget ham over tre år at lave – ligesom det har kostet ham knækkede ledninger, batterier i underbukserne og forfrosne hænder.

Men på trods af de mange detaljer og det sjældne indblik i de barske forhold, Danmarks udsendte i Grønland opererer under, har mange seere stadigvæk siddet tilbage med spørgsmål en masse til Lasse Rahbek, da tredje og sidste afsnit rullede over skærmen.

Og mon ikke, at det har fået ham til at se skriften på væggen?

Lasse Rahbek har nemlig fået banket et foredrag på benene: På Bremen Teater den 23. maj i år kan du komme med bag kulisserne og se aldrig-offentliggjorte optagelser fra ’Sirius’-dokumentaren. Der kan købes billet her.