Ude for Nusa Penida sydøst for Bali ligger et gitter under vandoverfladen. I gitret vokser et sprudigt koralrev, og former navnet på graffitigruppen der står bag: 1UP. 

De tyske graffitimalere delte et billede af projektet på deres Instagram, hvor de har over 500.000 følgere, som var ellevilde med idéen. Formålet med at lave koralrevsgraffiti er, fortæller gruppen, at sætte fokus på den kraftige hast verdens koralrev dør i. 

"Nogle fra vores crew er vilde med at dykke og surfe, og vi har altid drømt om at lave en undervandsinstallation. Da vi blev inviteret til Seawalls Festival fik vi chancen. Udover at male graffiti ville vi gerne sætte fokus på klimaforandring og havforurening. Sådan fandt vi idéen til at lave en koralfarm."

Omkring halvdelen af verdens koralrev er døde over de seneste 30 år, og forskere anslår, at op mod 90% af alle koralrev vil dø inden 2050. Det danner også baggrund for, hvorfor gruppen fandt på at bygge det opsigtsvækkende kunstværk.

"Hvis vi ikke handler hurtigt, vil vi miste alle koralrev i verden i vores levetid. Vi vil gerne opfordre alle til at passe på miljøet. One love!" fortæller en af 1UP's medlemmer til Euroman.

Se billedserien her:

1up5.jpg

1up3.jpg

imageg0o1g.png

1up6.jpg

1up4.jpg