Hvem er Marvellous Mosell?

Hvem er Marvellous Mosell?

Da jeg for nogle måneder siden hørte Marvellous Mosell for første gang, blev jeg blæst helt bagover. Det er ikke så tit det sker, og slet ikke med danske kunstnere, men ham her kunne noget særligt. Den uforlignelige second-to-none historiefortælling kombineret med en sublim sampling af musik fra dengang, der var sjæl i sangene, har ramt mig lige i hjertet. For slet ikke at snakke om de elegant orkestrerede musikvideoer.

Samtidig blev jeg nysgerrig efter at vide, hvem der stod bag. Marvellous Mosell gav sig ikke rigtig til kende nogen steder. På facebook har han en fanside, som støt er vokset, siden hans YouTube-perler begyndte at blive spredt. Var det en allerede etableret rapper, der kørte et sideprojekt? Var det et nostalgisk 1980'er-barn, der stadig levede med bipbip-spil, VHS-bånd og en ekstremt rig fantasi? Eller er det bare Marvellous Mosell, der på ærkedansk gør Slick Rick, Warren G og Notorious B.I.G. rangen stridig som den sublime storyteller, han er? Jeg har endelig fundet frem til Marvellous Mosell og fået mulighed for at stille ham et par spørgsmål...

Hej Marvellous Mosell. Du har gjort stort indtryk med din musik. Vil du ikke fortælle lidt om, hvem du er?

"Jeg er en 30-årig rapper, der skriver rap-fortællinger og laver musikvideoer. En gang imellem optræder jeg live og pumper stemningen op med mine dansetrin. Jeg begyndte at rappe som 14-15 årig. Jeg er født på Frederiksberg, har boet i Hundested og bor nu på Nørrebro."

Hvem laver dine tracks?

"Det meste af det musik, jeg rapper over, har jeg samplet fra kunstnere fra 70’erne og 80’erne. Jeg finder f.eks. et disconummer, jeg kan lide, og så klipper jeg de steder ud, jeg vil bruge, og looper dem."

Hvad var dit yndlingslegetøj som barn?

"Jeg kunne bedst lide Masters of the Universe, som er serien om den gode Heman og hans kamp mod den onde Skeletor. Jeg var gladest for de onde karakterer, fordi de så sejest ud. Jeg var heldig at få en stor samling af figurerne og har dem stadigvæk."

Hvad er den bedste teknologiske opfindelse nogensinde?

"Internettet. Fordi det giver mulighed for at finde svar på mange spørgsmål og kommunikere med folk fra hele verden. Det er dog som alt andet et tveægget sværd. Har man en god idé og bruger nettet rigtigt, kan det være guld værd. Bruger man det af kedsomhed til at surfe tilfældigt rundt og tjekke alt muligt ligegyldigt, kan det være forstyrrende for hjernen og ødelægge éns fokus i livet. Som så mange andre folk gør jeg desværre begge dele."

Du er en fremragende storyteller. Hvorfra kommer inspirationen?

"Jeg er meget inspireret af film. Hvis jeg skriver en fortælling, tænker jeg tit på den som en masse filmscener jeg sætter sammen."

Kan man skrive tekster om alt?

"Ja, man kan skrive tekster om alt. Det er måske bare ikke alle emner, publikum interesserer sig for eller har lyst til at høre om. En supergod rapper vil dog kunne få det mest kedelige emne til at kunne blive spændende. I teorien er det muligt at lave fedt nummer, der handler om at vaske op eller binde snørebånd."

Hvad er det bedste rim, du nogensinde har skrevet?

"Det ved jeg ikke, men et rim, som mange godt kan lide, er fra nummeret 'Jeg var blevet syg og ku li det'. Jeg rapper om at se fjernsyn og siger så: "Der var Melrose Place, det var knap så fly / for jeg er mere sådan én Beverly Hills type of guy.""

Hvad er den bedste rapsang nogensinde?

"Det nummer, jeg har været mest fascineret af, er 'Triumph' med Wu Tang Clan.

Hvad skal du til sommer?

"Jeg skal nok spille nogle liveshows og så skal jeg en uge i min farmors sommerhus, hvor jeg plejer at fordybe mig i intensiv tekstkrivning."

Tjek Marvellous Mosell på YouTube og følg ham på facebook.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Bøger