Madkultur i Vietnam
Foto: Greta Tuckete

Madkultur i Vietnam

I Vietnam spiser de frøer

Er vi sarte i Danmark, fordi vi ikke spiser frøer og hunde? Det er svært at lade være med at tænke over, efter man har set fotograf Greta Tucketes billeder fra et madmarked i Vietnam. Blandt grillede hunde, frøer, indvolde, fugle og meget andet har hun fanget kernen af en madkultur, der er mærkbart anderledes end den vestlige.

Fotografierne er taget i Vietnam tidligere på året og der er alt fra grillede hunde til en morgenkaffe blandt diverse indvolde, fortæller Greta Tuckute: "Opfattelsen af dyr og kød i Vietnam er markant forskellig fra den, vi har i Danmark og i Vesten. Man kan så diskutere, hvor der er bedst velfærd: I Vietnam, hvor dyrene slagtes foran øjnene på én og hvor hver eneste del af dyret anvendes. Eller i Danmark, hvor vi tilstræber en nærmest antitaktil holdning til kød og madvarer."

En komfortabel masseproduktion i Vesten har fjernet kontaktfladen mellem dyr og mennesker, så filteret mellem de to kun udgøres af filmen over plastikbakkerne til neutralmarineret kyllingebryst. Sådan er det ikke på madmarkedet i Vietnam:

"Kødet er så friskt, at der ingen lugt er på markedet selv i 40 graders varme."

Se Greta Tucketes billeder her:LÆS OGSÅ Greta Tuckete: Et portræt af Kilimanjaro

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Vin