Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Christian er dj, musiker og musikaltmuligmand, hvis man kan være det. Han har altid det bedste musik, han kan læse et rum som ingen andre, og så ser han altid overdrevet cool ud. Om en uge udgiver han sammen med en stak musikere og producere en velgørenheds-compilation for det humanitære arbejde i Gaza. Den kommer til at hedde ’Falastin’, og alle bidragydere har doneret mastering, artwork, T-shirts, totebags og plakattryk. Jeg har lovet at nævne, at der er release i Christians butik Mother Interior fredag den 30. november kl. 17-20. Følg med her og her. En fornøjelse at byde Christian velkommen herunder. 

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”En skoledag, der motiverer kreativ tænkning. Udover de faglige timer, så morgensang, gåtur, samtale. Madlavning, sløjd. Byg et tårn. Sådan noget, en velmenende arbejdsplads prøver at lære voksne mennesker, bare 20 år for sent. Du skal ikke have idræt to timer om ugen. Du skal have idræt en time om dagen, fordi det er godt for hjernen og kroppen, og fordi dit system lærer, at det er godt for hele dit velbefindende og derved etablerer en vane. Jeg prøver ikke at hive mig selv til andengradsligninger hver mandag, wonder why, jeg prøver at hive mig selv til basket, for så slår mit hjerte bedre og længere.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”Mange lamper og meget lidt lys. Jeg slukker 11 kontakter i køkkenet og stuen, inden vi går til ro om aftenen. Og selvom de alle er tændt, er der aldrig sådan rigtig smæk på lyset. Det er som en ikke-opdateret dæmper på hovedlyskilden. Sådan håndterer jeg ret voldsom lysfølsomhed. Jeg har virkelig ondt af skolebørnene, der sidder badet i konstant flicker fra LED-lys fra oven, mens de skal følge med i undervisning på smartboardet. Jeg kan koncentrere mig i cirka fem minutter i et moderne klasselokale.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på? 

”Jeg har et ømt punkt for gamle briller. Forleden skulle jeg byde på et par fra Cartier, jeg har ledt efter i mange, mange år, og da jeg så ’Moonage Daydream’-filmen i går aftes, blev jeg mindet om, at Bowie bærer et par magen til i en rigtig sund periode i hans liv på nogle optagelser fra Hong Kong. Dem vandt jeg så i morges, og jeg blev oprigtigt glad.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”Jeg er der meget sjældent, men den jyske vestkyst. Uanset hvor meget jeg arbejder imod, trækker Vesterhavet i mig, og jeg bliver nok ved med at vende tilbage, selvom det aldrig er førstevalget. Det er lidt en ufrivillig terapi-session, når vinden og fortiden pisker mig i ansigtet. Jeg får vækket minder om barndom og ungdom, og der bliver aktiveret nogle steder i min hjerne, jeg ellers har svært ved at nå. Et knapt så frelst svar er New York.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Jeg ved ikke, at jeg er god. Jeg har følt mig god i et par nedslag i mit liv, men det er ikke cementeret som noget, jeg ved.”

Følg Christian her