Hvis du en sen aften de næste 14 dage går en tur med din hund, skal du ikke blive alarmeret, hvis du pludselig ser et menneske spærret inde i et glasbur midt på gaden. Det er bare kunstneren Julian Toldam Juhlin, der udstiller sig selv, fordi han er en næsten 30-årig jomfru.

Julian Toldam Juhlin er taget på en danmarksturné, han kalder for ‘Virgin Tour’. Her kommer han på 14 dage forbi 14 forskellige byer, hvor man mellem kl. 21 og midnat kan opleve ham badet i UV-lys i en lille glasmontre, hvor han sidder som en sjælden fugl på en gren. Han bliver kørt rundt i landet i en lang, hvid limousine med et helt tourcrew, der skal varte ham op i to uger.

Det sker som en del af et kunstprojekt, der er støttet af Statens Kunstfond, Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Fonden. Men selv om det er kunst, tager projektet udgangspunkt i virkeligheden. For Julian Toldam Juhlin er jomfru. Selv om han fylder 30 år i begyndelsen af august, har han aldrig haft sex. Som han selv siger, er det, fordi han er en slow-mover, der har svært ved at flytte sig.

Hvordan fandt du på idéen?

“Jeg blev inviteret til at lave en udstilling i et vindue på Istedgade for nogle år siden. Det er Danmarks Red Light District, så jeg installerede UV-rør og satte mig i vinduet. Jeg kørte på det koncept med at udstille en krop i et vindue, men med det twist, at det var en jomfrus krop. Ifølge mange gamle folketro er jomfruen en særlig skikkelse. Man siger, at jomfruen kan gå igennem sværme af bier uden at blive stukket og stirre ind i solen uden at blive blind. Min yndlingsfeature er, at jomfruen er det eneste væsen i verden, der kan tæmme en enhjørning. Så ved siden af vinduet havde jeg skrevet en tekst a la sådan en, man kan læse på zoologisk museum om et dyr. Nu fik jeg så idéen om at sende jomfruen ud på en ‘Virgin Tour’, som er inspireret af Madonnas legendariske tour-debut.

Er der nogen grund til, at du stadig er jomfru?

“Næh. Når man tænker på, at jeg udbasunerer det på en kæmpe tur, så har jeg på det personlige plan reflekteret ret lidt over det. Det kan egentlig også være interessant nok. At være en af de få, for hvem det ikke har været en stor overvejelse, som jeg har længtes efter eller være frastødt af. Jeg har ikke haft et erklæret mål om, at jeg skulle forblive jomfru. Dybest set er jeg lidt af en slow-mover. Fx drikker jeg heller ikke. Det har ikke været noget erklæret mål. I folkeskolen så det lidt patetisk ud for mig at skulle være voksen. Jeg havde det godt og var ikke på vej derhen. Idéen til mit tidligere projekt ‘Drengen, der aldrig flytter hjemmefra’ opstod også, fordi jeg i en dansk kontekst var en dreng, der aldrig flyttede hjemmefra. Jeg var 25 år, inden det skete.”

Hvor kommer din fascination af jomfruen fra?

“Jeg har altid været fascineret af tidsbobler og tilstande. Jomfruen bliver nærmest en omrejsende tilstand. Det definerer noget, man ikke gør. At man ikke flytter sig. Det skaber et evigt loop. En mulighed for at blive et sted. Det har altid været forbundet med melankoli for mig at skulle flytte eller rykke mig i det hele taget. I gamle dage var det prestige at arbejde det samme sted. Nu er det prestige at skifte job. Det er ikke prestige at blive boende hjemme. Det bliver anset for at være ret patetisk.”

Er din kunst en kommentar til samfundet?

“Jeg er ikke på den måde interesseret i at give en opsang. Jeg synes, det er helt i orden at have de her associationer, men jeg vil hellere hylde og højne ting end at kritisere. Det kan nogle blive provokeret af. Jeg har ikke en agenda om, at der skal være færre bryster på busserne. Jeg vil hellere have maksimal mødom på busserne. Maksimal porno på busserne. Bring it on, giv mig det hele. Større bryster på busserne og flere jomfruer på bagsæderne. Der er ikke noget af det, der skal være noget problem. Det kan være en sjov ting, hvis jeg kan være med til at afproblematisere det at være jomfru i en sen alder.”

Må jeg spørge, hvilken seksualitet du har?

“Det er jeg ikke rigtig afklaret med. Det er sjovere at kigge på en fugl, der ikke ved, hvad den er. Det er det, jeg beskæftiger mig med.”

Hvorfor skal andre vide, at du er snart 30 år og jomfru?

“Jeg har ikke et stort behov for at fortælle det. Jeg ser det mere lidt omvendt. Jeg er nødt til at lægge krop til det her. Hvor mange 30-årige jomfruer kender jeg lige, som jeg kunne få til det? Jeg tænker i billeder og historier i de ting, jeg ser. Det mest nærliggende er min egen krop og min egen historie.”

Forbliver du jomfru?

“Det ved jeg ikke. Jeg har ikke en ambition om hverken det ene eller det andet. Jeg har aldrig været forelsket. Det kan da godt være, at det sker. Men det er ligesom med alkohol, hvorfor skulle det trække i mig nu?”.

Du kommer ikke til at lave et kunstprojekt, hvor du sælger din mødom? Det er jo set før.

“Who knows? Alt kan ske. Der har været mange af de auktioner. Mænd tjener ikke en skid, men kvinder kan tjene ret godt på det.”

'Virgin Tour' begyndte den 1. august på Frederiksberg, men du kan stadig nå at fange et glimt af jomfruen i Holbæk, Næstved, Nakskov, Svendborg, Kolding, Billund, Varde, Ringkøbing, Ikast, Hammel, Hobro, Nibe og Skagen. Udover at være kunstner er Julian Toldam Juhlin scenograf og kostumedesigner på teatre som Nørrebro Teater og Det Kgl. Teater. Han har tidligere opnået stor opmærksomhed med kunstprojektet 'Drengen, der aldrig flytter hjemmefra'. Her gjorde han sit værelse til en green screen, så alle hans bevægelser døgnet rundt kunne projekteres op på hans gamle børneværelse i hans mors lejlighed. 

LÆS OGSÅ: Kikset plotfejl i Game of Thrones: “Det var et ups-øjeblik”

LÆS OGSÅ: 10 film vi glæder os til i sidste halvdel af 2017

LÆS OGSÅ: Tom Hardy har hovedrollen i ny komedieserie med sin kone