Kina verdensmestre i rødvin
Foto: China Photos / Getty Images

Kina verdensmestre i rødvin

Kina har ny verdensrekord i rødvinsdruk

I takt med den økonomiske velstand har kineserne fået øjnene op for mange af de goder, man kan købe for penge. En af dem er vin. Og det i en sådan grad, at Kina nu er det land i verden, der drikker mest rødvin.

Så sent som i 2008 var Kina blot verdens sjettestørste land, når det kom til at drikke rødvin. Foran dem lå Frankrig, Italien, Tyskland, USA og Argentina, men de er nu alle blevet overhalet af supermagten fra øst, der har fået smag for de dyre dråber.

LÆS OGSÅ I Vietnam spiser de frøer

Det viser nye tal fra Vinexpo og International Wine and Spirits Research. I Kina bliver der nu drukket 1.9 milliarder flasker rødvin om året, og det er mere end noget andet land i verden. Kineserne har øget deres rødvinsdruk med 146% pr. år. mellem 2008 og 2012 og giver altså alle de europæiske lande samt USA baghjul.

Det er især franske vine, kineserne er begejstrede for. Kina er verdens førende importør af Bordeaux, ligesom fransk vin generelt står for hele 50% af Kinas samlede vinimport.

LÆS OGSÅ Ny kogebog forklarer sammenhængen mellem boller i karry og husmorsex

Kina laver også mere og mere vin selv. Mere end 80% af det rødvin, der bliver drukket i Kina, er produceret i landet. Man regner med, at Kina snart overhaler Frankrig som verdens største producent af rødvin. Skål!

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

via

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Vin