I superhelte-universet har karakterer som Spiderman, Captain America og Thor altid overlevede de største trusler og traumer.

Men noget er ved at rykke sig i den ellers så sikre verden. For selskabet bag langt de fleste figurer, Marvel, har i en ny tegneserie netop dræbt en af sine allermest ikoniske skabninger.

Det er Hulk, det store grønne, ustyrlige bæst, der kommer til live hver gang, at mennesket Bruce Banner blev vred. En karakter, der i mange årtier har været elsket af børn (som nemt kan identificere sig med det at forvandle sig til et frådende monster i vrede).

Drabet på Bruce Banne aka Hulk sker i det tredje blad af ’Civil War II’ , der er en af Marvels største serie-succeser i længere tid. En del af af seriens succes skyldes netop dens respektløshed over for de gamle dogmer om, at helten altid skal overleve.

Drabet på Hulk sker, da en ny karakter kaldet Ulysses forudser, at Hulk vil dræbe størstedelen af The Avengers, hvilket selvsagt skaber nogle spændinger i gruppen. Det er på trods af, at Bruce Banner ellers er blevet Hulk-fri, og derfor ikke længere smadrer hele bydele, hver gang han bliver sprunget over i køen.

Men da det viser sig, at forskeren Bruce stadig sysler med lidt gamma-stråling, bliver det for meget for gruppen. Det kommer til en konfrontation, der altså ender med, at Bruce dør.

Hans død er et led Marvels strategi om at ryste lidt op i superhelte-universet og sælge nogle flere blade. Selv om Marvel stadig tjener mange penge på, at deres karakterer danner grundlag for store Hollywood-film, så daler salget af tegneserier heftigt. 

Samtidigt kommer der nye helte til, som i højere grad afspejler en større diversitet i køn og race end den traditionelle hvide mand.

Det er endnu uklart, om Hulks død også vil blive afspejlet i filmene. Det er ikke Marvel, men Universal der ejer filmrettigheder til Hulk, og den seneste film om den grønne fyr er fra 2008.