Min Roskilde Festival: Rasmus Bak fra Libertine-Libertine

Min Roskilde Festival: Rasmus Bak fra Libertine-Libertine

Snart skydes sommerferien i gang med Roskilde Festival. Det faste cirkus af musik, øl, hukommelsestab, gamle venner, kærlighed og konstant beruselse rykker for en uges tid fra Dyrskuepladsen og direkte ind i vores hoveder. Som optakt har vi spurgt en række mennesker om deres forhold til festivalen.

RASMUS BAK, CEO i Libertine-Libertine

Hvad er dit bedste tip til at overleve alle dage på en festival?

"Vand og distancebriller."

Hvordan får man bedst sin nattesøvn?

"Nattesøvnen er ikke nødvendig. Man taber hele sit momentum, hvis man er udhvilet."

Hvad drikker du på en festival?

"Det ender altid med en blanding af det hele - men hvis man kan få hænderne i noget ordentlig hvidvin er det klart at foretrække."

Har du en sjov historie fra Roskilde Festival?

"Ja. Roskilde Festival '98. Beastie Boys, Black Sabbath, Pulp og så videre spillede. Vi er i lejren, det er eftermiddag, solen står højt og der arbejdes på at få gårsdagens huggert ud af systemet. I det fjerne ser vi en mand nærme sig, klædt i overalls og med lange dreadlocks. Med en høj, klingende skånsk røst gjalder mantraet "Jeg har lesbiske fantasier når jeg onanerer!"
Helt fint tænker vi, men ser nu at pikken hænger ud af et klippet hul foran og, at manden har tun i håret. Lige foran vores lejr lægger han sig ned på vejen, hiver sine overalls ned om knæene og begynder at pisse sig selv i munden. Der er stilhed omkring ham.
Vores svenske gæst udnytter hans moment of surprise, og smutter straks to store sten op i røven. Jeg ser pludselig rædslen i øjnene på vores genbolejr, da svensken, med stort besvær, presser dem ud igen, tager overlegent sigte og lader klyngebomberne falde over deres lejr. Selvsagt var der panik.
Senere på dagen: Mørket er så småt ved at falde på, og ud af skyggen kommer den skånske helt igen - men denne gang er han helt normal, velsoigneret og har en smuk pige under armen. Som om intet var hændt, slentrer han ubekymret gennem de mennesker og telte, han få timer forinden tæppebombede med sten og afføring, Alle er forbløffede.
Dagen derpå vågner jeg i mit telt til lyden af en underlig klirren. Jeg stikker hovedet ud og ser en lang slange af ølflasker med lort på. For enden troner den svenske konge atter, tilsyneladende i dyb samtale med en ven - men denne gang blot med en flaske i røven og spaghetti bolognese i håret. Jeg tænker, det er tid til at komme hjem."

Hvordan kommer man bedst til hægterne efter en festival?

"Man lytter til en endeløs række episoder af 'Flaskens Ånd' på Radio 24Syv, det er fantastisk åndelig tilgivelse, når man har ramt alkoholen lidt for hårdt."

LÆS OGSÅ Min Roskilde Festival: Mads Axelsen

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Roskilde Festival