Nikolaj Coster-Waldau: Det kommer der til at ske med Jaime Lannister i sæson 8 af Game of Thrones
Foto: HBO

Nikolaj Coster-Waldau: Det kommer der til at ske med Jaime Lannister i sæson 8 af Game of Thrones

Skuespilleren fortæller i et nyt interview, hvad der skete mellem Jaime og Cersei i sæsonfinalen, og hvad seerne kan glæde sig til i den kommende sæson.

Advarsel: Spoilers kan forekomme

Gennem Game of Thrones’ syv sæsoner er der sket meget med Jaime Lannister, som er gået fra at være den usympatiske tvilling, som gjorde et barn handicappet, til at blive en af seriens mest vellidte helte.

Hvad der dog ikke ændrede sig synderligt meget for Lannister, var den blinde kærlighed til sin søster, Cersei, som han loyalt stod ved siden af gennem tykt og tyndt, selvom hans indre moralske kompas trak ham i en anden retning. Men i finaleafsnittet af sæson 7 lykkedes det endelig Jaime at bryde fri.

Der har siden været bred enighed om, at den følelsesladede scene med Cersei og Jaime var en af finaleafsnittets bedste. Da Cersei henvender sig til Bjerget for at dræbe Jaime, der foruden at være hendes bror også er hendes elsker og formodede far til hendes ufødte barn, går Jaime væk fra hende med ordene “jeg tror ikke på dig”.

I et nyt interview med Esquire fortæller Coster-Waldau, hvad de ord egentlig betød, hvor Jaime Lannister er på vej hen i sæson otte, og hvad der i sidste ende fik ham til at forlade Cersei.

I interviewet fortæller han, at Jaime til sidst havde fået nok af Cerseis manglende respekt over for ham som rådgiver, partner og menneske.

“Da han siger ‘jeg tror ikke på dig’, betyder det ikke kun, at han ikke tror på, at hun vil dræbe ham. For mig betød det i hvert fald mere, at ‘jeg har fået nok, jeg elsker dig ikke mere. Du er på egen hånd nu’. Kun Gud ved, hvorfor det tog ham så lang tid, men det lykkedes ham til sidst at komme derhen,” siger han i interviewet.

Derfor blev Jaime ikke dræbt
I interviewet giver Coster-Waldau også sit bud på, hvorfor Cersei rent faktisk ikke fik Jaime dræbt.

“Det kan være, at Bjerget ikke forstod håndsignalerne. Hun signalerede ‘bare dræb ham’, men han forstod det ikke. Han er virkelig langsomtopfattende. Det er problemet, når du bringer nogen tilbage fra de døde: De er meget dumme. Du skal være meget specifik med dine ordrer,” siger han og gætter på, at selve chokket over Jaimes svigt også kan være grunden til, at Jaime ikke blev dræbt.

“Cersei har stadig følelser for ham, og jeg tror også, at der er en del af hende, der ikke helt tror på, hvad hun ser. Hele deres liv har Jaime hele tiden været opmærksom på hende, og hvad der er rigtigt for hende, hvordan han kan forblive tæt på hende. Der er et øjebliks vantro, da han faktisk går væk fra hende,” siger han.

Hvad Jaime tænker, da han rejser fra King’s Landing
Da Jaime i sæsonfinalen rider væk fra King’s Landing, går der særligt én tanke igennem hans hoved, forklarer Coster-Waldau.

“Han tænker, ‘jeg er nødt til at gøre det her’. Han tror fuldt og fast på, at vi alle må bekæmpe den her ting. Menneskeheden er på spil. Det bliver enten de levende eller de døde, som vil erobre verden. Du ser ham tildække sin guldhånd, og han ved, at han må finde frem til en eller anden form for kommandør - om det så er Jon Snow eller en anden, der har ansvaret. Han er på vej ind på fjendens territorium, og han er let genkendelig med den gyldne hånd. Hvis han overhovedet vil nå frem til kampen, inden han bliver dræbt af Starks soldater, har han brug for lidt held. Han håber, at han kan nå frem,” siger Coster-Waldau.

“Men hvem ved, måske kommer jeg til at læse afsnit et af sæson otte, og der står, at Jaime møder en Stark-soldat og bliver dræbt. Det ville være så skuffende.”

Det kommer der til at ske i sæson otte
I interviewet afslører Coster-Waldau også både sine bekymringer om og gæt på, hvad der kommer til at ske i den kommende sæson af Game of Thrones.

“Min frygt er, at jeg bliver forvandlet til en af de ‘undead’. Det ville være nederen. Du ved, at nogle af hovedpersonerne kommer til at blive forvandlet. Og Gud, hvor jeg ikke håber, det bliver mig. Det er lig med tre timers makeup om morgenen,” siger han.

“Jeg tror, at han vil rejse mod nord, medmindre han snyder os alle og tager mod syd og bare siger ‘jeg skal fandeme væk herfra’. Men nej, jeg tror, han tilslutter sig dem i norden,” siger han.

Der er endnu ikke blevet offentliggjort en dato for premieren for den ottende og sidste sæson af Game of Thrones. HBO’s programchef Casey Bloys har dog tidligere udtalt, at det meget vel først kan blive i 2019, så vi må væbne os med tålmodighed indtil gensynet med Jaime Lannister og co.

LÆS OGSÅ: Her er alle Viaplays serie-nyheder i september

LÆS OGSÅ: Se traileren: Ny Netflix-dokumentar afslører, hvordan ‘Curb Your Enthusiasm’ reddede en mand fra dødsstraf

LÆS OGSÅ: Ny serie med danske Nikolaj Lie-Kaas kan blive afløseren for Game of Thrones

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones, Nikolaj Coster-Waldau og HBO