Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Postkort fra Svalbard: ”Man skal lige vænne sig til at slynge riflen over skulderen, hver gang man går uden for byen”

Foto: Privat.

Postkort fra Svalbard: ”Man skal lige vænne sig til at slynge riflen over skulderen, hver gang man går uden for byen”

Fra den norske øgruppe Svalbard skriver Hans Kappel Skau om at bruge størstedelen af sin tid i det fri, om at gå måneder uden at se solen, og om at begynde at drikke mælk igen, fordi prisen på en liter mælk er faldet til 27 kroner.

Jeg har drømt om at komme til Svalbard lige så længe, jeg kan huske. Jeg er her nu, fordi jeg studerer en bachelor i arktisk friluftsliv ved UiT Norges Arktiske Universitet. Jeg er indkvarteret i en studenterbarak med alle mine 22 klassekammerater, inklusiv min egen bror, og det er tæt, frustrerende og rigtig hyggeligt.

Der er mange forskelle fra Danmark til Svalbard. Det er alt fra at have pigdæk på cyklen til at køre på snescooter til universitet. For ikke at nævne alle de måder man kan dø på: På Svalbard er der utal af ting, der hele tiden forsøger at slå en ihjel; laviner, gletsjersprækker, isbjørne, snescootere, huller i isen, kælvende gletsjere, ekstrem kulde og evig blæst. Man skal i hvert fald lige vænne sig til at slynge riflen over skulderen og tænde sin lavinesøger, hver gang man går udenfor byen.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her