Siden 2000 har den danske dj og producer Rune Reilly Kölsch i snit spillet to jobs hver eneste weekend. Enten som Rune RK, Enur eller Kölsch, som han kalder sig i dag. Euroman har spurgt den danske superstjerne, hvilke steder, han bedst kan lide at komme. 

Du kender ham måske bedst, som ham, der skrev ’Calabria’, eller ’Når tiden går baglæns’ sammen med Clara Sofie, men det vil Euroman gerne lave om på. Landets måske største musiker, dj og producer Rune Reilly Kölsch, har nemlig set mere af nattelivet end de fleste andre. Både i dag, hvor han under navnet Kölsch spiller alt fra tætte undergrundsklubber i Paris til festivalen Glastonbury side om side med legenden Pete Tong. 

LÆS OGSÅ: Storbyen kalder: Los Angeles

Inden da, får du her lidt inspiration til den næste bytur. Euroman satte en pistol for dj’ens pande, og bad ham nævne de bedste klubber i verden. 

1.
Berghain/Panorama bar-Berlin”Panorama Bar i Berghain er uden tvivl Europas techno-kathedral. Det er det eneste sted, hvor hedonisme, det mest eksperimenterende elektroniske musik og en absolut kompromisløshed eksisterer i bedste stil. Jeg kan spille præcist, hvad der passer mig. Jo mærkeligere desto bedre og gerne i 4 timer eller længere. Det er en fantastisk voksenzoo, hvor man nemt fortaber sig i rigtigt mange timer, hvis man ellers kan komme ind. Dørmændene afviser nemlig 75% af alle gæster.” 

LÆS OGSÅ: Storbyen kalder: Berlin

2. Space-Ibiza”Jeg har et semireligiøst forhold til Spaces legendariske terrasse. Da jeg kom der første gang i 99, var der ikke noget tag på terrassen, men det er der kommet sidenhen. Den legendariske stemning er der dog stadig. Da jeg besøgte klubben første gang, drømte jeg om at spille Good vibrations med Beach Boys som sidste nummer på natten. Den drøm blev opfyldt i år. Jeg har haft nogle af de bedste fester i mit liv på Space, og jeg vil altid komme tilbage.” 

3. Trouw-Amsterdam ”Trouw ligger i et nedlagt trykkeri og synger desværre på sidste vers. Klubben bliver lukket jan 2015, fordi der er tidsbegrænsning på lejemålet.
 Ikke desto mindre er Trouw på kort tid blevet legendarisk. Klubben er så populær, at gulvet altid er komplet fyldt allerede kl. 23.00. I sommers havde det hollandske museum for kunst udlånt værker til klubben, så man kunne danse og se på kunst. De kan altså noget helt specielt i Holland.” 

4. Gewölbe-Köln ”Jeg er signet på pladeselskabet Kompakt, som har hjemme i Köln. Her ligger den geniale klub Gewölbe. Der kan kun være 300 mennesker af gangen, og klubben er stopfyldt hver gang. Der er et helt specielt anlæg specialtbygget af den legendariske hifi-specialist Martion. Anlægget er baseret på Hornhøjtalere, og giver en meget anderledes lyd. Klubben er faktisk den klub, jeg har spillet det længste set på. Til karneval i år, spilede jeg fra 23.00-08.30. Egentligt skulle vi stoppe kl. 02.00, men folk nægtede at gå.” 

5. Fabric-London”En helt igennem fantastisk klub. De har et specialbygget gulv, der vibrerer i takt med bassen. Mere behøver jeg ikke at sige.” 

6. Café D´anvers-Antwerp”Det er en af de første techno klubber i Belgien, og stadig en af de bedste. Folk er normalt 28+, hvilket giver en meget løssluppen steming. Alt går og crowden er med på en fest uden lige.”

7. Showcase-Paris”En nyere klub, der er smukt placeret under en bro ved Seinen. Der er plads til omkring 2000 mennesker, og der er altid en virkelig smuk stemning, godt hjulpet på vej af,  at man kan se ud på vandet mens man danser.” 

LÆS OGSÅ: Her skal du spise: Paris

8. Verboten-New York”En af de første ægte undergrundsklubber i New York. Forvent amerikansk service og fantastisk musik. Det ligger lige midt i Brooklyn, så hipsterkvoten er høj. Klubben har i øvrigt et af de bedste anlæg, jeg har spillet på.” 

LÆS OGSÅ: Storbyen kalder: New York

9. Revoler-Melbourne”Revolver er en institution i Melbourne og i virkeligheden Australiens svar på Panorama Bar. Den er fantastisk og fuldstændigt langt ude. Den ligger på første sal, og føles som en vens stue. Tip: Festerne kører fra fredag-mandag, hvoraf den bedste tid er fra søndag til mandag morgen.” 

10. Guggenheim-Bilbao”Egentligt ikke en natklub, men nok det smukkeste sted, jeg nogensinde har spillet. Fantastisk kulisse til elektronisk musik og en super kunstnercrowd, der er med på alt.

LÆS OGSÅ: Storbyen kalder: Barcelona

Rune Reilly Kölsch har nu lagt de kommercielle toner og helt store penge på hylden, for i stedet at rette blikket mod undergrunden. Læs hele historien om Rune Reilly Kölsch, og hvorfor han sagde nej til Las Vegas og en fast løn på 50.000 $ pr. aften i det nye EUROMAN, som er på gaden nu.