Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Se video: S!vas’ ghetto-hymne flyttet til velhavernes reservat

Se video: S!vas’ ghetto-hymne flyttet til velhavernes reservat

Hvis du har hørt S!vas’ hit ’D.A.U.D.A’ featuring Gilli (det har du nok , videoen til nummeret er blevet set 1,25 millioner gange på YouTube), så ved du nok også, hvad S!vas foretrukne dress code er: 

”Sort hættetrøje/solbriller på min’ øjn’”

Nu har to drenge fra Øregård Gymnasium i Hellerup taget S!vas’ nummer og teleporteret det til velhaverghettoen i parodien/hyldesten ”D.E.T.Ø.G”

Også her spiller påklædningen en væsentlig rolle i miljøbeskrivelsen – for de unge Hellerup-drenge er det bare opsmøgede chinos og Ralph Lauren-heste på brystet, der markerer tilhørsforholdet i stedet for mørke solbriller og hættebluser. 

Det afspejles i videoens billedside, der er fuld af unge, hvide mænd med tykt og sundt hår og tøj i sarte farver, der vil være velegnet i yacht-klubben. Unge vindertyper født med sølvske i munden, som drøner rundt i åben sportsvogn og giver fuckfinger til det rivaliserende Ordrup Gymnasium – O.G. – og med adresse til S!vas ledsager det med ordene:

”Vores forbrug er bare højere/O.G. får paranoia”

Se og lyt til nummeret her:

Nummeret er lavet af de to drenge David Poulsen og Niklas Sigfredsen i forbindelse med Øregård Show – et årligt tilbagevendende talentshow på gymnasiet. David Poulsen og Niklas Sigfredsen skriver selv, at man skal opfatte deres video med ironi. 

”Det har vi gjort, for at passe på Øregårds image, så videoen ikke bliver misforstået. Der er mange fordomme om Øregård. Vi har så forsøgt at lave en video, der portrætterer Øregård lidt selvironisk, i stedet for bare at fortælle om, hvor fantastisk et sted, det er,” siger David Poulsen, der ironien til trods, siger, at billedet i videoen ikke er helt ved siden af, hvordan han og hans venner går klædt.

”Det er ikke ualmindeligt, at vi går rundt med en hest på brystet,” siger han.

David Poulsen fortæller, at han og Niklas Sigfredsen tog kontakt til S!vas’ manager for at høre, om de måtte bruge en instrumental-version af D.A.U.D.A, men at det viste sig, at være dyrere, end hvad de havde budget til.

Derfor måtte de nøjes med en version, de fandt på nettet, og som de selv bearbejdede til videoen.

Mere rich kids er de altså heller ikke, ude på Øregård.

Til gengæld er de spændte på, hvad S!vas mener om den indirekte hyldest til hans hit.

”Det kunne vi faktisk rigtig godt tænke os at vide,” siger David Poulsen.