"Ingen gider gangsterfilm mere."

Producer Albert S. Ruddy og instruktør Francis Ford Coppola bliver mødt af modstand, da de pitcher idéen til 'The Godfather' ind i starten af 1970'erne. Men de slår fast, at der ikke bare er tale om en gangsterfilm.

"Den er en metafor for den amerikanske drøm. Det er en historie om familie, det er Shakespeare, det er episk," lyder deres salgstaler blandt andet.

Produktionen bag filmhistoriens største mesterværk var gennemsyret af magtkampe og stridigheder, hvilket fx allerede er fortalt i bogen ’Leave the Gun, Take the Cannoli’, men nu bliver den underholdende og fascinerende tilblivelse af 'The Godfather' også til en tv-serie.

'The Offer', som den hedder, er baseret på produceren Albert S. Ruddys perspektiv. Serien kommer i ti afsnit og er instrueret af Dexter Fletcher, der blandt andet har mødt og talt med Ruddy flere gange undervejs. Til Vanity Fair har Fletcher fremhævet en bestemt udtalelse fra Ruddy fra et af deres møder:

"Every day of making 'The Godfather' was the worst day in my life," fortalte Ruddy til instruktøren.

Blandt de medvirkende er Miles Teller som Albert Ruddy, Dan Fogler som Francis Ford Coppola og Justin Chambers som Marlon Brando.

'The Offer' har premiere på Paramount+ 28. april. Se traileren herunder: