Den næste tordengud i Marvels filmunivers skal spilles af Natalie Portman
Foto: Gettyimages

Den næste tordengud i Marvels filmunivers skal spilles af Natalie Portman

Natalie Portman skal i rollen som Jane Foster være den nye tordengud, når hun får Thors kræfter.

Når det tordner er det fordi, at Thor rider sine bukke over himlen, ifølge de oldnordiske legender. Han har stort rødt skæg og sprængfarlige gnister i hans øjne, ligesom tordenvejr.

Faktisk har ordet 'torden' oprindelse i en sammensætning af ordene 'Thor' og 'drøn', thor-drøn, der var vores forfædres navn for himlens gnister. 

Men i Marvels univers kan alt ske. Det gjorde det også i en tegneserie fra 2014, da Dr. Jane Foster, en figur i amerikanske Marvels Thor-univers, overtog tordengudens enorme kræfter.

Thor overgav sine kræfter til Jane Foster, som løftede hammeren Mjølner og samtidig transformerede sig selv til tordengudinden.

Jane Foster spilles af Natalie Portman, der også var med i den første Thor film i 2011, og det er også hende, der spiller Thor - som nu hedder 'Mighty Thor'. 

Et splittet univers

Thor er i amerikanernes univers en blondhåret, kappebærende gud, der ikke har mange fællestræk med de nordiske guder, som vi kender dem. 

Derudover er han ikke blot en gud, han er også en superhelt, som er blevet en del af de såkaldte 'Avengers', sammen med kendte helte som 'Iron Man' og 'Spider-Man'. 

I den sidste 'Avengers' film forlod Thor Asgård til fordel for at redde menneskeheden med 'Avengers', og dermed er der ingen tordengud i Marvels univers til at passe tronen. 

Selvom intet er blevet fortalt om filmens plot endnu, så kan man spekulere i, at Natalie Portman i rollen som Jane Foster, alias 'Mighty Thor', skal udføre den originale Thors pligter som tronarving i Marveluniverset. 

På Instagram har Natalie Portman delt et billede, hvor hun spøger med, at hun nu skal i kampform:

Se, hvad vi ellers skriver om: Marvel og Film