Udenlandske anmeldere elsker Mads Mikkelsen som Johnny Depp-substitut: ”Jeg måtte gøre Grindelwald til min egen” scroll-down

Udenlandske anmeldere elsker Mads Mikkelsen som Johnny Depp-substitut: ”Jeg måtte gøre Grindelwald til min egen”

Mads Mikkelsen har overtaget rollen som skurk i tredje del af fortællingen om Newt Scamander, Albus Dumbledore og alle de andre særlige sjæle, som agerer forløber til ’Harry Potter’-universet. I ’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’ spiller danskeren Gellert Grindelwald. En rolle, der siger mere om verden nu og her, end eventyrfortællingen ellers lægger op til.

Af Casper Hindse
Foto: Santiago De La Vega
Kultur Euroman

Naturligvis foregår interviewet med Mads Mikkelsen på D’Angleterre. Hotellet fra år 1755 har gennem tiden givet husly til nobiliteter og verdensstjerner lige fra Søren Kierkegaard, Winston Churchill og Grace Kelly til Bill Clinton, Whitney Houston og Bruce Springsteen. Samtidig optræder det i en række film. Også udenlandske.

I en suite anno 2022 sidder den danske skuespiller. Inden gallapremieren senere på dagen er det her, selskabet bag ’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’ har inviteret til interview. Der er langt fra den ikoniske scene i ’Pusher’, hvor han får tæv af Kim Bodnia med et boldtræ på et værtshus i Istedgade. På D’Angleterre har selv servietterne hotelemblem, kaffen er specialristet, veloursofaen rullet ud og krystalinstallationerne kaster designerlampernes skær tilbage ud i rummet.

”Det var en ret speciel situation, for det hele gik så stærkt, at rollen først bundfældede sig, da jeg kom over for at gå i gang med ’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’,” siger Mads Mikkelsen.

Situationen var særlig, fordi filmen faktisk er en treer, og skurken veletableret. Men Johnny Depp faldt i unåde efter hustruvold, og der skulle findes en ny verdensstjerne til rollen som Gellert Grindelwald i universet, som er en prequel til ’Harry Potter’.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Mads Mikkelsen