Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

10 hours of walking in NYC as a Man

10 hours of walking in NYC as a Man

Video: 10 timer i New York som mand

En ung kvinde ved navn Shoshana B. Roberts har gennemført er videoeksperiment, der har spredt sig som en løbeild over nettet. På bare et par døgn er videoen ’Walking in NYC as a woman’ blevet set over 14 millioner gange.

SE MERE: Viralt hit: Kakaoarbejdere smager chokolade for første gang 
 
Videoen er filmet af fotografen Robert Bliss, der en hel dag gik foran Shoshana B.Roberts på fortovene  i Manhattans gader med et kamera skjult i sin rygsæk.

I løbet af de ti timer eksperimentet varede, fangede kameraet ifølge Robert Bliss og gruppen Hollaback, der arbejder for at mindske chikane i byrummet, mere end 100 eksempler på chikane mod den unge kvinde. 

Som man kan se, spænder det fra indladende hilsener til mere liderlige tilråb.

Amerikanerne er kendt for at være mere verbale, end blandt andre vi danskere er i det offentlige rum, men det er alligevel ret vildt, så mange umotiverede henvendelser hun får i videoen. For man kan virkelig ikke beskylde hende for at gøre sig til.

Nu har komikersitet Funny or Die lavet deres twist på projektet, ’Walking in NYC as a man’, hvor de lader en mand udføre samme ”eksperiment”.

Vi opfatter det ikke som en nedvurdering af Robert Bliss’ video, snarere som en selvironisk tilføjelse, en kærlig mande-stereotypi. High five-manden er for eksempel ret uimodståeligt irriterende.


 
LÆS MERE: Vidunderligt kiksede ting folk gjorde, mens musikken spillede