Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Mikkel Braginsky er en af dem, der gør meget for at formidle, hvordan mænd går og har det.

Og han er også en af dem, der rent faktisk også gør noget ved det. For han synes ikke, det går sådan vildt godt. Det ved du, hvis du lytter til hans podcast 'Hankøn', som handler om netop det.

Udover at lave podcast er han også coach med fokus på mænd, samt foredragsholder og debattør.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Jeg undrer mig over, at mandens følelsesmæssige ansvar i relationen derhjemme aldrig har været oppe til revision. Der er mange snakke om ligestilling i samfundet, men på hjemmefronten ryger det hele hen over hovedet på ham.

Der er ingen, der fortæller os mænd, at vi skal træne os i vores egne følelser. Det, synes jeg, er vi nødt til at adressere noget mere, for parforholdet har det ikke skidegodt, når halvdelen af os bliver skilt.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”En urne, som er designet og udformet af den danske postmodernistiske kunstner FOS, der er min bror. Nede i den ligger en lille smule aske fra vores kremerede far. Den resterende aske blev kastet ud i Esrum Sø.

'Elskede spektakel' har min bror skrevet under urnen, for han var lidt et spektakel. Jeg kan godt lide at gå og få en lille snak med ham af og til. Det er 10 år siden, han døde.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

”Et par sneakers fra Adidas, som jeg har været nærmest besat af. Jeg ledte overalt og fandt dem til sidst på eBay. Det er faktisk en pigemodel, der hedder Astir, som er lys neongrøn og har sorte dråber på siden. Jeg har dem på lige nu.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Ligesom mange andre mennesker er jeg utroligt forelsket i Sydfrankrig og særligt byen Antibes. Her kan man gå og gemme sig lidt, købe morgenmad på det lokale, overdækkede marked, og gå ned på den lille strand. De har også et fantastisk Picasso-museum, og ham er jeg meget fascineret af. Jeg er der en gang om året.

Jeg har udset mig en lille lejlighed, som ligger højt over bymuren med udsigt over den gamle havn, som jeg har planer om at købe en dag. Der vil jeg gerne sidde og drikke rødvin, når jeg bliver gammel.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Da en af mine klienter med gråd i øjnene fortalte mig, at jeg havde ændret hans liv. Da tænkte jeg, at den sgu nok var meget god.

Jeg har primært mænd som klienter, og ham her havde været ret stiv i starten. Han havde haft svært ved at tale om mange ting, men han fortalte mig, at han nu forstod sig selv på en anden måde takket være vores forløb. Der fik jeg næsten selv vand i øjnene.”

Følg Mikkel her.