”Det var grænseoverskridende at bruge så mange penge på et ur og så til 8.000 kroner mere end listeprisen” scroll-down

”Det var grænseoverskridende at bruge så mange penge på et ur og så til 8.000 kroner mere end listeprisen”

Der findes ursamlere, og så findes der ursamlere, som fokuserer på én urmodel. Erik Helverskov fra Limited Watches har flere Omega Speedmasters end de fleste.

Af Christian Martinez
Foto: Privat
Livsstil Euroman

Hvordan startede din interesse for netop Omega Speedmaster?

”Jeg har nok altid interesseret mig for ure. Da jeg var barn og teenager i 80’erne, var det Timex, Casio og Swatch, senere blev det Fossil og Victorinox – ikke noget vildt dyrt. Jeg måtte drømme mig lidt til et Breitling Bentley-ur, som jeg ikke syntes, jeg havde råd til med børn, familie, hus osv. Så det blev til nogle sommerferiekopier fra syden, som gik i stykker bare man kiggede på dem.

Min interesse for Omega Speedmaster startede i 2017, da jeg læste om et nyt limiteret Omega Speedmaster med tilnavnet ’Speedy Tuesday’. Udgaven var en hyldest til et udbredt hashtag af samme navn tilbage fra 2012 og var derfor limiteret til 2012 eksemplarer.

Det var det første ur fra Omega, som man kun kunne bestille online på Instagram. Der var udsolgt på 4 timer. Jeg syntes bare, at det var en god historie og at uret med sin ’reverse panda’-urskive og læderrem tiltalte mig.

Herefter begyndte jeg at dykke lidt mere ned i historien om Omega Speedmaster og søge på de forskellige udgaver.”

Hvor mange Speedmasters har du?

Jeg samler kun på de limiterede udgaver, bortset fra ét enkelt ref. 145.022-69, som er fra mit fødeår 1970. Men jeg har vel omkring 10-12 styk.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure og Omega