Ansigtscreme → Jeg har aldrig brugt ansigtscreme, for jeg er lidt bange for at gøre min hud afhængig af det. Til gengæld bruger jeg ansigtscreme til mit hår (den klassiske blå Nivea) – den giver lidt glans til det grå look.

App → R8dio eller noget så tørt som Dropbox, hvor jeg altid går og lytter til nye demoer fra.

Arvestykke → Min oldefar hed også Rasmus og spillede guitar og sang. Han efterlod sig en smuk gammel bog med egne salmer, nedskrevet med den fineste skråskrift og akkorder. De er meget religiøse, så jeg har ikke rigtigt fået plads til dem i sættet endnu.

Bog → ’Verden af vilje’ af Bastian Emil Goldschmidt. Tak for ham og cykelsport generelt. Den bog, jeg har læst flest gange, er ‘Rend mig i traditionerne’ af Leif Panduro, som er en god reminder om, at man selv i modgang har brug for en vis portion selvironi.

Briller → ’Lemtosh’-solbriller fra Moscot. Jeg er også nået til den alder, hvor der ligger flere og flere billige læsebriller rundt omkring i hjemmet. Eller i mit tilfælde: lodde-briller. Der er noget meget terapeutisk over at gå ned i kælderen og lodde et par ledninger.

Bukser → Dickies 873 eller jeans fra Sunflower.

Bælte → Et sort vintagelæderbælte.

Cocktail → Negroni eller espresso martini.

Duft → Jeg har det svært med parfumer og dufte til mænd. Det er lidt, som om man aldrig er helt alene, hvis man går rundt og dufter af noget ude fra lufthavnsbutikken. Jeg er en simpel mand, der kun har en deodorant som min eneste luksus.

Film → Jeg gik glad fra biografen efter at have set ’Triangle of Sadness’.

Fjende → Dem, hvis sunde fornuft ikke virker så sund. Så er det store spørgsmål, om der findes en universel sund fornuft, men det tror og håber jeg, at der gør – selvom den til tider kan være svær at få øje på.

Frakke → Sort Strellson-frakke.

Gadget → Jeg har lige købt en blodtryksmåler, da jeg lider af svær hvidkittelssyndrom og har brug for nogle uforstyrrede tal. Jeg skulle hilse og sige, at de ser fine ud, og at alt ligger inden for normalområdet.

Hat → Jeg bruger størrelse 61 i hat, og allerede der ved man godt, at det er ikke et hattehoved, vi her har med at gøre. En helt almindelig kasket skal ud i yderste hul, hvis den skal på, så det er aldrig noget, jeg har gjort mig i, både for min og alle andres skyld.

Hotel → Min hustru og jeg tog på bryllupsrejse til Can Símoneta Hotel på Mallorca, hvor vi blev opgraderet til eget hus med have og pool og udsigt ud over de smukke klipper og det blå, blå hav. Det vil altid være en smule svært at slå.

Jakke → Lige for tiden er det en Moray-jakke fra Carhartt i sort.

Jakkesæt → Jeg har været flittig til at spille i jakkesæt de seneste par år, og jeg glæder mig til at lufte mit nye, nålestribede af slagen fra Han Kjøbenhavn. En anden favorit er et sandfarvet fra Sunflower.

Kunstner → Jeg går ikke i sindssygt mange farver, så kan godt lide kunst med knald på. Jeg er meget glad for et stort litografi af Farshad Farzankia, der hænger i min stue.

Morgenmad → Ristet rugbrød med skinke og spejlæg – og når det bliver rigtig vildt, får den også lidt purløg.

Motionsform → Jeg svømmer to eller tre gange om ugen, og er det sidste stykke tid også blevet ret afhængig af en omgang daglig ‘De fem tibetanere’ (yogaøvelser, red.). Nu kan jeg sidde på en gynge uden at få kvalme.

Motto → ‘Smile and wave’.

Musik → Lige for tiden lytter jeg til José Gonzáles og Ben Howard. Jeg har så meget musik i ørene på mit arbejde hver dag, at det må meget gerne være ret laid back, når der skal noget på pladespilleren. Det skal dog siges, at jeg også får skruet ret godt op for The 1975’s seneste album. Har en tendens til at høre ekstremt høj musik, når jeg kører alene i bil, og der fungerer det specielt godt.

Møbel → Mit smukke sorte klaver, der gerne vil spilles på, men ikke altid bliver det så meget, som det burde.

Overspringshandling → At købe nyt gear til studiet eller en ny guitar. Jeg har fået overbevist mig selv om, at det er den bedste vej ud af enhver form for skriveblokering. Der ligger altid to-tre nye sange i sådan en ny ‘gammel’ Gibson-guitar.

Podcast → ‘Undskyld vi roder’ og ’Den Korte R8dioavis’.

Pung → Det er vist det, man kalder en kortholder, og den er fra Comme des Garçons.

Rejsedestination → Mine børn er efterhånden blevet så store, at det er ved at være tid til en lidt længere rejse. Så næste tur går til Mauritius.

Råvare/livret → Spiser ofte daal efter Grøds opskrift til frokost, når jeg arbejder hjemmefra.

Sengetid → Det kan være alt mellem 22 og 24. Jeg er god til at falde i søvn foran fjernsynet og lade, som om det ikke lige skete.

Skjorte → En blå og sort-stribet Tekla-skjorte, som min kære hustru lige har foræret mig.

Sko → Ender altid i mine Adidas Gazelle. Har efterhånden en mindre kollektion af dem.

Slips → Har lånt/arvet et virkelig smukt vintage Ralph Lauren-slips fra min far, som han har fået af en fantastisk amerikansk kunstsamler-ven af familien.

Smykke → Ud over min vielsesring fra Elhanati går jeg også med et sølvarmbånd magen til det, Paul Newman gik med i 60’erne.

Spiritus → Jeg har været til rom i mange år, men tømmermændene er for grumme, så jeg er røget på gin. Men i sidste ende vil jeg bare gerne have et lille glas portvin og en øl.

Strømper → Det må være det spørgsmål, flest gerne vil have svar på, tænker jeg. Mine er fra Arket eller Muji, og de kommer aldrig nogensinde til at se en sandal.

T-shirt → Wood Wood og Edwin.

Taske → Duffel bag fra Filson.

Transportmiddel → Der er ikke noget, der slår at sidde i tourbussen med bandet og rulle derud af. Det bliver aldrig kedeligt.

Trøje → Jeg er ikke den store trøjemand. Det ender med skjorter eller hættetrøjer.

Underbukser → Sorte underbukser fra H&M – sådan har det vist altid været.

Undskyldning → Jeg kaster ikke rundt med undskyldninger, da jeg nok ret ofte, i stædighedens navn, er sikker på, at sandheden og retten er på min side. Det skal dog siges, at jeg sjældent ender i konflikt med folk, nogle vil endda kunne finde på at kalde mig konfliktsky. Det er jeg måske også, men jeg ender som regel med at få min vilje på min egen stille måde.

Ur → Min hustru gav mig et Omega Constellation fra 60’erne i morgengave til vores bryllup. Det er uden tvivl det ur, der betyder allermest for mig.

Tatovering → Jeg har haft nogle små ligegyldige tegninger rundt omkring på hænder og arme, men har efterhånden fået dem alle fjernet. Jeg tænkte på et tidspunkt, at det ville være smukkere at gå i graven, som jeg kom hertil: uden blæk og ansigtscreme.