Guide: Duftrutinen om sommeren
Foto: Philip Ørneborg

Guide: Duftrutinen om sommeren

Når sommeren viser sig fra sin pæne side, er det en god idé at gå rundhåndet til værks med deodoranten. Ved at følge et par gode råd kan du eliminere lugten af sved, før den skræmmer folk væk.

Få ting kan få livsglæden frem i det danske folk som glohede sommerdage, der tillader rosé på terrassen og solslikning på stranden. Men når vejret er allerbedst, er det også tid til at gå dine groomingrutiner efter i sømmene.

Det er meget muligt, at du kunne nøjes med at sprøjte lidt eau de cologne på skjorten i løbet af vinteren, men når sommervarmen rigtigt slår igennem, skal der en anelse mere til at camouflere lugten af sved.

Du synes måske, det lyder bøvlet og forfængeligt med en udvidet duftrutine, men ikke desto mindre er det nødvendigt. For ellers bliver dine store svedskjolder under armene det eneste, folk husker om dig. Og hvem har i øvrigt lyst til at lugte som fitnesscentrets crossfit-sal? Det behøver heller ikke være en besværlig morgenrutine.

Sørg for at være ekstra grundig med sæben under armhulerne, anskaf dig en effektiv deodorant, som du kan have med på farten, og brug parfume hver dag. Husker du det, skulle du gerne dufte godt hele dagen lang.

Derfor sveder vi

Sved er kroppens måde at nedkøle sig selv på. Når du har det varmt, stiger produktionen af sved, så kroppen kan holde sin temperatur stabil i heden. Det er også derfor, at vi sveder mærkbart mere om sommeren og under motion.

I sig selv er sved lugtfrit, men så snart det kommer i kontakt med bakterier på hudens overflade, dannes lugtgenerne.

Hvad kan du gøre ved det?

Gå i bad hver dag. Sæbe dræber bakterier på huden, og jo færre bakterier, jo mindre lugter din sved.

Drop syntetisk tøj. Det forhindrer huden i at ånde og kan dermed øge svedtendensen.

Drop chili og ingefær. Begge dele øger kroppens produktion af sved.

Brug deodorant. De er bakterie-hæmmende og camouflerer desuden svedlugten med
parfume.

Grooming til artikel.jpg

1. Prada L’Homme Deo Stick 75 ml. til 260 kr. 2. Louis Vuitton Cactus Garden eau de parfum 100 ml. til 1.600 kr. 3. Issey Miyake L’eau d’Issey Pour Homme deodorant 150 ml. til 260 kr. 4. Aesop Herbal Deodorant Roll On 50 ml. til 220 kr. 5. Giorgio Armani Acqua Di Gio gel douche 200 ml. til 255 kr. 6. Pandhy’s True Delight Alun Stone deodorant 150 ml. til 150 kr. 7. Davines Oi Body Wash 280 ml. til 190 kr. 8. Biotherm Sensitive Force Deo Roll On 75 ml. til 140 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grooming