Ansigtscreme Den billige og mest fedtede fra apoteket.

App Teams bruger jeg i det daglige til mit arbejde, og WhatsApp til vennerne.

Arvestykke → Min fars gamle bananhjelm (cykelhjelm, red.) fra 70’erne.

Bog ’Smerten, glæden’ af Brian Holm. Har læst den en del gange, og den bog blev en slags bibel for mig og min generation, da jeg var ung cykelrytter. For tiden nyder jeg at læse Daniel Denciks bøger. Hvis mit sprog var lige så flot som hans, var jeg ikke blevet cykelrytter.

Briller → Et par Christian Dior-solbriller fra 1980. De er ret frække, og jeg skal have mod og selvtillid for at gå med dem. Der er lidt Cote d’Azur, Jacques Dutronc med åben kaleche over den brille – og ikke så meget Amagerbrogade.

Bukser Et par 20 år gamle Helmut Lang-jeans, som jeg ikke længere kan passe. Efter jeg er stoppet som rytter, har jeg taget syv kilo på, og det meste sidder på røven. Det er en arbejdsskade, men jeg har stadig en drøm om at komme ned i kampvægt igen.

Bælte → Et sort bælte med et stort, bredt guldspænde. Jeg købte det i Colorado i 2016 og er enormt glad for det. Bæltet er robust og gør sit arbejde. Det er sådan Elvis-møder-Billy the Kid-agtigt.

Cocktail Gin & tonic.

Duft → En god ven fortalte mig engang, at man altid bør dufte dyrt. Jeg synes, det er vildt sagt. Men intet slår duften af nyfalden regn på en varm sommerdag.

Film ’De Frigjorte’ af Erik Clausen og ’En Forårsdag i Helvede’ af Jørgen Leth er de film, jeg har set allermest. Desuden kan jeg stadig grine og græde til ’Sommeren 92’ om EM-sejren i 1992, som blandt andre Anders August har været manuskriptforfatter på. Den film vækker gode minder fra min barndom.

Fjende Engang gav fjender mig energi, og jeg levede af dem, men livet ændrede sig, og jeg gider egentlig ikke at bruge krudt på dem længere. Det er spild af tid, og jeg har ikke behovet. Jeg kan være min egen værste fjende, men det er en anden snak.

Frakke En brun frakke, jeg fik skræddersyet i Tokyo for nogle år siden. Den har et godt snit.

Gadget Et par Bose-høretelefoner til når jeg flyver, eller bare når ungerne larmer.

Hat En grå flatcap i uld. Jeg ser dum ud med kasket eller anden hovedbeklædning.

Hotel → Med 200 rejsedage om året er hoteller mit andet hjem. Jeg har ingen præferencer, bare hovedpuden ikke er for hård.

Jakke En jakke fra Ann Demeulemeester, som blev nakket på et værtshus i Køge for 20 år siden. Jeg savner den stadig.

Jakkesæt → Et stilfuldt, figursyet Jakkesæt fra MOD på Løngangsstræde. Det er god kvalitet og til en god pris. Jeg købte engang et dyrt Prada-jakkesæt, som flækkede efter en aften, og det stod ikke til at redde. Jeg er ikke god til at passe på mine ting, så jeg gider ikke købe dyrt.

erik.jpg

Erik A. Frandsen 'Odalisque med blomster'.

Kunstner Erik A. Frandsen

Livret Som cykelrytter var jeg enten på kur, eller også skulle jeg tvinge mad i hovedet. I dag er jeg ret ligeglad med mad, men hvis det smager godt, så er jeg glad.

Morgenmad Jeg hader morgenmad og spiser det ikke.

Motionsform Jeg løber 10 kilometer hver anden dag, når jeg rejser med cykelholdet, ellers cykler jeg tre gange om ugen, når jeg er hjemme.

Motto → Vær nysgerrig.

Musik CV Jørgensen.

D84FB82AFDCF1631A54DB3F613A539F6.jpg

Møbel Boomerang-stolen af Peter Hvidt og Orla Mølgaard Nielsen.

Overspringshandling En middagslur på sofaen.

Podcast For tiden lytter jeg meget til podcasts med engelske fodboldtrænere i et forsøg på at hente lidt inspiration og lære spillet bedre at kende. Jeg har efterhånden lært lidt fodboldlingo og ved, hvad det betyder, når man graver sig ned eller spiller på fissefod, men udover det ved jeg for lidt.

Pung → Savner den gamle portemonnæ eller tegnebog til baglommen, men jeg har kun en gammel kortholder fra Paul Smith til det højst nødvendige. Mønterne lader jeg flyde i lommen.

Rejsedestination En smuttur til London med familien eller vennerne.

Sengetid Jeg ved, at den nye dag smuldrer, hvis jeg kommer sent i seng, så jeg hopper altid til køjs klokken 23 med gode intentioner, men den er nok nærmere 24, før jeg rigtig falder hen.

Skjorte En hvid skjorte fra Fred Perry. Jeg er virkelig dårlig til at stryge, så jeg har den næsten aldrig på. Det holder mig dog ikke fra, at det er min yndlings.

Sko → Et par italienske læderstøvler, jeg passer og plejer med læderfedt og skosværte, og som holder på tiende år.

Slips → Jeg får klaustrofobi og tror, jeg bliver kvalt, hvis jeg har slips på.

Smykke En guldring fra den italienske frimurerloge, jeg fik i gave af min hustru. Hun fandt den på et italiensk loppemarked, hvor man kan købe alt lige fra trøffelsalami til 70’er-møbler og førsteprintspladesamlinger fra 60’erne.

Spiritus → På italiensk kalder man det Piccolo Motore. Jeg holder ikke til spiritus, men drikker en sjælden gang snaps ved juletid.

Strømper Sorte strømper, ellers går jeg i cykelstrømper.

T-shirt Hvide T-shirts med opsmøgede ærmer uden print. Altid uden print.

Taske Jeg forsøger at undgå at gå med taske, men pakker en moderat lommepakning. Bor dog i kuffert halvdelen af året.

Transportmiddel Kastrup ligger lang pokker i vold, og jeg gider ofte ikke at tage havelågen ind til byen. Foretrækker metroen.

Underbukser Jeg finder stadig i mit klædeskab et par underbukser, alle atleter fik inden OL 2012 i London. De er uden huller og elastikken strækker endnu. Jeg elsker dem, og jeg siger bare: Det er godt, at de er sorte.

Undskyldning → Hvis min hustru er sur på mig, er jeg aldrig for fin til at sige undskyld, også selvom jeg ikke ved, hvad jeg undskylder for. Jeg hader at være uvenner.

Ur → Mit Rolex Daytona.

Tatovering Jeg fik engang lavet en kæmpe ravn af Fuglekongen på Oehlenschlægersgade. Det tog to timer at gøre den færdig. Et par dage senere skulle jeg besøge Kilimanjaro. Jeg bar på 20 kilo oppakning, og min ryg var stadig pakket ind i plastfolie, da jeg kort før toppen fik feber, kastede op i lårfede stråler og drattede omkuld med højdesyge og blå læber. En smuttur hos tatovøren var ikke optimal forberedelse inden bjergvandring.