Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Nu satser dansk møbelgigant stort på bæredygtighed
Sofacompany er på en grøn rejse og vil gøre dansk design mere bæredygtigt. Derfor har de lanceret en række tiltag, der skal gøre det nemmere for forbrugeren at købe med omtanke.

Nu satser dansk møbelgigant stort på bæredygtighed

Du kan godt kippe lidt med dit indre dannebrog. Danske Sofacompany opper indsatsen og går all-in på bæredygtighed og har nu 100%bæredygtig sofa på vej i 2021. Og de grønne ambitioner stopper ikke der.

Alle taler om bæredygtighed disse år, men få er så ambitiøse på det grønne område som det danske møbelbrand Sofacompany. Måske har du ikke hørt om det, for de laver ikke meget larm over deres bedrifter, men det ér faktisk noget, vi godt kan være stolte af på vores breddegrader. Det seneste skud på den grønne stamme er sofaen, Astha Cura, der er betrukket med genanvendt polyester, fremstillet af 98 procent genanvendte plastik flasker. 165 flasker går der til stoffet af en sofa. Sofaen er i handel nu, men møbelgiganten hviler ikke på laurbærrene og er allerede i gang nye bæredygtige initiativer.

"Vores mål er, at størstedelen af vores tekstiler skal være bæredygtige. Enten fremstillet af genanvendte materialer eller naturligt bæredygtige. Der er et stykke vej til målet endnu, men det er ét af de projekter, vi er i gang med", siger Andre Stahmer, driftsdirektør hos Sofacompany.

Den første 100 procent bæredygtige sofa bliver dansk

Et andet storstilet projekt er at skabe den første fuldstændigt bæredygtige sofa fra inderst til yderst, som Sofacompany er i gang med netop nu.

"Det er et fedt projekt, der skaber kæmpe glæde og gejst internt. Sofaen står til at komme på markedet i første halvdel af 2021, hvis alt går som planlagt. Men for os er det lige så meget et researchprojekt for at finde ud af, hvad der skal til for at skabe en sofa, hvor alle komponenterne er bæredygtige. Den viden er vigtig, for at vi kan blive ved med at stile højt, når det kommer til bæredygtighed og samtidig har et ønske om at gøre en bæredygtig sofa mere omkostningseffektiv, så flere vil vælge en bæredygtig sofa i fremtiden", siger Andre Stahmer.

Tekstbillede 2 (614x367).jpgAstah Cura-sofaen med bæredygtigt betræk er i handel nu, og Sofacompany har endnu flere grønne kort i ærmet.

Ydmyg og ambitiøs
Selvom der er både hype og prestige i sådan et projekt, så bevarer de benene på jorden hos Sofacompany og maner til besindighed.

"Vi kan godt være stolte af der, hvor vi er nået til i forhold til at blive et mere bæredygtigt møbelfirma, men sandheden er, at der er lang vej endnu. Vi er meget bevidste om, at vi kun er på begyndelsen af vores bæredygtige rejse", siger Andre Stahmer og fortsætter:

"Vi er heller ikke alene, vil jeg tilføje. Der er flere andre i møbelindustrien, både designbrands og sådan en spiller som IKEA, der også er med til at skubbe på for en bæredygtig dagsorden", siger han.

Man kan imidlertid notere sig, at Sofacompany allerede har gjort mange bæredygtige satsninger. For eksempel er møbelgigantens hovedkvarter en nul-energi-bygning, de emballerer i bobleplast af genanvendt plast, bruger fyrretræ fra certificerede, bæredygtige kilder til alle sofarammer, benytter sig af CO2-neutral transport af varer foruden at producere tekstil af genanvendt plast, som Astha Cura er betrukket med. Og når nu vi er ved det, så doneres 2 procent af prisen på Astha Cura faktisk også ubeskåret til organisationer, der arbejder for at minimere skaden af plastik.

En to-benet indsats

Sofacompanys bæredygtige indsats hviler både på at producere møbler med langt mindre CO2-aftryk, og på at gå i dialog med forbrugeren omkring miljørigtige valg.

"I sidste ende handler det for os faktisk allermest om at skabe bevidsthed om emnet bæredygtighed og hvilke valg, man kan træffe for at gøre en forskel. Drivkraften handler ikke om profit i kroner og ører – det handler om at ville gøre en forskel og tage ansvar for den verden, vi er en del af. En forskel vi alle profiterer af, hvis lykkes", siger Andre Stahmer.

Er du inspireret af Sofacompanys rejse og nysgerrig på at læse mere? Så se flere af deres bæredygtige initiativer her.

TIP! Vælg en sofa med aftageligt betræk – så kan du vaske eller skifte betrækket, hvis det trænger. Det er langt mere bæredygtigt end at skifte sofa. Hos Sofacompany fås nye betræk for 1499 kr.

Tekstbillede 4 (600x600).gif

Anna sofa med aftageligt betræk fås i seks flotte farver.