Mens der igennem længere tid er blevet advokeret for, at kvinder er ved at overtage verden, kan virkeligheden vise sig at være ganske anderledes. I en forskningsartikel publiceret i journalen ‘Men and Masculinities’ konkluderer en gruppe forskere nemlig, at særligt stærke bånd mellem mænd kan have indflydelse på mænds holdninger til kvinder - og at disse forhold ligefrem kan være en stor trussel mod heteroseksuelle forhold, skriver National Post.

Den type forhold, forskerne har undersøgt, er de såkaldte ‘bromances’ - et ord, der af Urban Dictionary defineres som “den komplicerede kærlighed og affektion, som deles mellem to mænd”. Det vides ikke, hvorfor forskerne tager emnet op netop nu - men ikke desto mindre har kælenavnet 'bromance' cementeret sin plads i samfundet gennem de seneste mange år som en beskrivelse for platonisk kærlighed mellem mandlige venner, samtidig med at homofobi er blevet mindre udbredt.

I undersøgelsen har forskerne lavet dybdegående interviews med 30 mandlige bachelorstuderende, som alle havde haft mindst et romantisk forhold og et bromance-forhold inden for det seneste år. De interviewede personer forklarede her, at de følte, at deres mandlige venner var mindre fordømmende end deres kærester, og at bromancen gav dem større mulighed for følelsesmæssig åbenhed. Samtidig sagde hele 28 ud af 30 af de adspurgte, at de hellere ville tale om personlige ting med en mandlig ven end med en kæreste.

Adam White, en af forskerne bag undersøgelsen, fortæller til National Post, at bromances er særdeles sunde for mænd, idet de giver højere følelsesmæssig stabilitet og større følelsesmæssig åbenhed. Samtidig konkluderer forskerne i artiklen, at det fremover kan blive en alment acceptabel boligsituation, at to mænd bor sammen og nyder fordelene fra et kæresteforhold, mens de indleder rent fysiske forhold til kvinder gennem sociale medier og datingapps.

Undersøgelsens resultater er knap så god en nyhed for kvinder, for forskerne kom samtidig frem til, at de platoniske bromances kan være en ulempe for kvinder, idet denne type relation kan være med til at forstærke sexistisk adfærd.

“Hvad sker der om 50 år, hvis de her bromance-forhold virkelig tager til og mænd beslutter sig for, at: "Vent, vi nyder virkelig det her. Det er så meget bedre. Vi kan få mere ud af det rent emotionelt. Vi er mindre regulerede, mindre overvågede’,” spørger White.

“Derfor kan kvinder komme til at blive udelukkende seksuelle tilfredsstillere for mænd og intet andet. Det er det bekymrende aspekt.”

LÆS OGSÅ: Instagram-model opfordrer: Del jeres nøgne yoga-billeder!

LÆS OGSÅ: Chateau Motel har fødselsdag:Sådan så det første år ud på Instagram

LÆS OGSÅ: En nøgenkalender søger specifikt efter rødhårede