Engang blev det anset for forfængeligt, hvis en mand brugte plejeprodukter, og derfor var udvalget heller ikke stort. Men i takt med efterspørgslen er steget, er der også kommet mange muligheder på hylderne.

Et af de førende mærker inden for kvalitetsprodukter til mænd er Clinique. De har blandt andet lanceret en hydrerende water-gel, en balsam til skægget – alt sammen henvendt til de mandlige købere. 

Der er i øjeblikket en stigende interesse for de mandlige plejeprodukter. Specielt moisturizers er et hit, men også ansigtets-rens og produkter til barbering, er kommet i større fokus hos mændene.

Personlig pleje til mænd er altså ikke længere bare en lille niche. Ifølge Financial Times var branchen for pleje- og skønhedsprodukter til mænd alene sidste år 50 milliarder dollars værd, hvilket svarer til 345 milliarder danske kroner. Et tal, der forventes at stige yderligere fremover, skriver Financial Times

Generelt har din hud brug for at blive renset og fugtet hver dag. Hvis du gør det fast, vil du formentlig slippe for urenheder, bumser og rødmen. Se "how to" guiden længere nede.


Clinique For Men Maximum Hydrator Activated Water-Gel Concentrate - Pris 225 kr

En af nyhederne inden for moisturizer er Maximum Hydrator Activated Water-Gel Concentrate, som øjeblikkeligt giver huden et fugtboost på 179%, der holder et helt døgn. Den absorberes øjeblikkeligt, så huden lindres og føles frisk og behagelig.

Mænd skal især pleje deres ansigt, hvis de barberer sig ofte. Din hud er særlig følsom efter en barbering, hvor barberbladene har skrabet hudens fedtlag tyndt, og derfor bør du berolige den en smule, så den kan holde sig spændstig igennem en lang sommer med festivaler, ferier og solens stikkende stråler.


Skin Hydrator + Beard Conditioner - Pris 245 kr

Men også de, der lader skægget gro, eller dyrker det stubbede look, kan have brug for et produkt, der sikrer et flot og glansfuldt skæg. Du kan blandt andet bruge Skin Hydrator + Beard Conditioner, som er en multi-funktionel, oliefri lotion, der forbedrer huden og blødgør skægget. Faktisk har dette produkt vundet Danish Beauty Awards 2017, som årets herreprodukt.

Den påføres nemt på ansigtshårene – fra daggamle stubbe til et let skæg – med det formål at smøre huden nedenunder. Skin Hydrator + Beard Conditioner gør ikke alene din hud og dit skæg mere medgørligt på kort sigt, den styrker også huden over tid og forbedrer betingelserne for at gro et flottere skæg.

Der er som sagt kommet mange flere plejeprodukter at vælge imellem i takt med, at grooming til mænd har bevæget sig fra niche til mainstream, men det er dog langtfra nødvendigt at fylde toiletskabet og tømme pengepungen. Her kan du på Cliniques hjemmeside fx få råd til, hvilke tre produkter, du kan nøjes med, alt efter om du har tør, normal eller fedtet hud. 

"How to" guide:

  1. Vask dagligt dit ansigt dag og aften med en plejende ansigtsrens. 
  2. Brug en fugtighedscreme til din hudtype.
  3. Brug en scrub en gang om ugen. 

TIPS:

  1. Pak din ansigtsrens og fugtighedscreme med i sportstasken, da du mister meget fugt, når du sveder.
  2. Hvis du har skæg, kan du med fordel bruge Clinique for Men Skin Hydrator + Beard Conditioner, som er en kombination af pleje både til hud og skæg.
  3. Har du tendes til at have "trætte øjne", kan du bruge den opfriskende øjencreme Clinique for Men Anti-Fatigue Eye Gel

Du kan finde alle Clinique for Men´s produkter her