Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Rå minimalisme og dansk design: Sådan bor designeren Søren Le Schmidt

Foto: Frederik Heller

Rå minimalisme og dansk design: Sådan bor designeren Søren Le Schmidt

Søren Le Schmidt indretter ud fra de samme principper, som når han designer tøj; hans hjem i Nyboder er indbegrebet af rå minimalisme og ”doing more with less”, og kun kvalitetsmaterialer og gedigent håndværk får lov til at komme ind over dørtærsklen.

Når man træder ind i Søren Le Schmidts hjem, er det tydeligt at se, at der en sammenhæng mellem lejligheden i det hyggelige Nyboder-kvarter i København, og de grafiske og stringente styles han sender ned ad catwalken til sine shows under modeugen.

Farverne er monokrome, linjerne er stramme, materialerne er tidløse og detaljerne er rå og nøje velovervejede. Det er her, den 32-årige designer bruger meget af sin arbejdsdag, og det stiller store krav til omgivelserne. For som han selv siger:

”Der foregår konstant mange ting i mit hoved, så det er vigtigt for mig, at mit hjem er forholdsvist roligt uden for meget larm.”

Mød Søren Le Schmidt her, hvor han fortæller om sit liv med design, hvorfor han til enhver tid vil prioritere æstetik over komfort, samt arbejdet med hans første møbeldesign SLS, der er skabt i samarbejde med danske SOFACOMPANY.

Hvornår startede din interesse for design?

”Egentlig har jeg altid haft en stor interesse for design. Min farmor levede af at sy gardiner og kjoler på bestilling, og hendes atelier blev en slags frirum for mig, hvor jeg kunne udfordre mig selv kreativt. Hun forstod sig på mit lille, finurlige væsen, og vi havde samme vision om at transformere en god idé til et reelt produkt. Gennem mit liv har jeg været mange forskellige idéer igennem, og i flere perioder var jeg også overbevist om, at jeg skulle være arkitekt. Men på en eller anden måde vendte jeg altid tilbage til tøjet.”

Beskriv din indretningsstil?

”Det er vigtigt for mig, at jeg er omgivet af smukke ting. Mit hjem er et minimalistisk mix af gamle designklassikere, nyere kunst, personlige arvestykker og diverse rejsefund. Generelt kan jeg godt lide, at der ikke er alt for mange møbler, der skal tages stilling til. Til gengæld må de gerne fylde i rummet. Kan et møbel samtidig fungere som flere ting, synes jeg bare, det er en kæmpe bonus.”

Native_SLS4.jpgSøren Le Schmidt har designet sovesofaen CHILL for danske SOFACOMPANY. Foto: Frederik Heller 

Hvad fik dig til at prøve kræfter med møbeldesign?

”Jeg tror, det er sundt at udfordre sig selv kreativt og derved tvinge sin hjerne ind i nye kreative universer. Det var en af årsagerne til, at jeg syntes, et designsamarbejde med netop SOFACOMPANY var interessant. Når ens hjerne pludselig skal arbejde på en anderledes måde, end den er vant til, sker der ofte noget magisk. SOFACOMPANY var også fra starten friske på, at vi skulle have det bæredygtige element for øje. Selve stellet på sofaen er udarbejdet af certificeret træ, mens metervaren er 100% recycled.”

Fortæl om sofaen, du har været med til at skabe? Hvilke tanker ligger bag?

”Selvom en sofa-bed godt kan være et lidt tungt møbel, og måske klinge en smule kikset for nogle, syntes jeg, det kunne være interessant at lave en smuk variant, hvor man ikke ved første øjekast tænker, at der er tale om en sovesofa. Jeg ville gerne have den op på et sort smalt stel, så den nærmest svæver i rummet, når man ser den forfra. Fra siden ser man det skarpe, grafiske stel, der giver kant og et maskulint touch.”

”Derudover syntes jeg, det var vigtigt at lave en sofa, som har flere funktioner. CHILL sofaen er umiddelbart ret grafisk og kantet, men kan lynhurtigt forvandles til en rigtig rummelig flyder med masser af bløde puder. Jeg har ofte overnattende gæster, og det er vildt praktisk med en gæsteseng, hvor man faktisk sover helt fantastisk. Og så synes jeg også næsten, den er lige så smuk, når den er slået ud.”

Native_SLS2.jpg”Jeg elsker at indrette og laver derfor også ofte om i mit hjem. Det er en del lettere med et multifunktionelt møbel, der kan ændre udtryk”, siger Søren Le Schmidt. Foto: Frederik Heller

Hvad går du efter, når du skal investere i møbler til din bolig?

”Æstetik frem for komfort. Mange ville nok have det helt modsat, men æstetikken er virkelig vigtig for mig, når jeg investerer i nyt. Derudover er jeg meget spontant anlagt, så hvis jeg får lyst til et nyt møbel, er der ikke langt fra ord til handling. Jeg holder også øje med auktioner af gamle designklassikere og kunstartikler og browser rundt i forskellige genbrugsbutikker, hvor jeg kan få idéer til at renovere et gammelt møbel.”

Se CHILL sofaen og resten af SOFACOMPANYs sortiment her.

Om Søren Le Schmidt

32 år, bor i det gamle Nyboder-kvarter i København K. Uddannet handelsøkonom og skrædder. Arbejder i dag som designer og er kendt i modeverdenen for sin grafiske og stringente stil. Har også haft adskillige stylistjobs i særligt musik- og TV-branchen.Native_SLS3.jpg

Foto: Frederik Heller