Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Løbegrej

Foto: PR

Sådan klæder du dig ordentligt på til vinterløbeturen

Danskerne løber som aldrig før. Fra noget, til noget, for noget. Unge gør det, voksne og gamle gør det. Halvmaraton og hele maraton er tilløbsstykker, også for tilskuerne. Danmark er blevet en løbenation.

Vi danskere løber året rundt, selvfølgelig gør vi det. Også når temperaturerne falder, og efterår bliver til vinter. Oveni det er vintermånederne herhjemme efterhånden blevet til et forlænget efterår. Det gør, at vi ikke nødvendigvis hele tiden skal kæmpe os gennem snedriver, når vi snører løbeskoene i de kommende måneder. Men vi kan også ubekymret begive os ud i vintertræningen, fordi løbetøj i dag er så velproduceret, at det konstant holder os varme. Og det er faktisk nøglen til at nyde løbeturene i de lidt koldere måneder – at være godt klædt på.

Salomon.jpg

Sko

Det sner ikke så meget, som da din far var barn. Det står klart. Men vinteren kan stadig byde på slud, frost, regn og den lejlighedsvise snebyge. Derfor er det fornuftigt, hvis dine løbesko kan lidt mere i vintermånederne. Er det i år, du begynder at krydre løbeturene lidt med nogle afstikkere til skoven?

En decembermorgen i skovbunden, hvor solen stadig langsomt tager tilløb til at stå op, kan være magisk. Kig derfor efter et par trailsko, der sikrer, at du står fast i de fleste underlag. Her er Salomon nogle af de dygtigste producenter på markedet.

Salomon TMB Tracks 2.0 L til 1.700 kroner.

Vest.jpg

Vest

Lag på lag er guld værd, når du bevæger dig ud i køligt vejr. Dels transporterer det den kølende sved væk fra kroppen, mens det også giver plads til varm luft mellem lagene. Og så er det jo altså federe at fjerne et lag, hvis man har det varmt, end at løbe frysende rundt og savne et lag. Som en del af dit værn mod kulden kan en vest virkelig rykke ved tingene. Et ekstra lag varmende beskyttelse til den store overflade, som din overkrop – trods alt! – udgør. Det danske mærke Doxa er designet af løbere med årevis af erfaring. Tøjet er derfor udviklet med det eneste formål at gøre det federe for dig at være løber.

Doxa Vincent Vest til 700 kroner.

windbreaker.jpg

Jakke

En windbreaker er et uundværligt redskab til at holde varmen. Newline HALO bruger flittigt af sit militære ophav, når de designer og udvælger kvaliteter. Derfor kan du være sikker på, at intet er tilfældigt, når de laver en windbreaker til løb. Vinteren er – normalt – mørk og grå, så skal vi ikke prøve at vælge lidt farver?

Newline HALO Running Jacket til 1.100 kroner.