Sådan opnår du bedst mulig sikkerhed på din adrenalinspækkede rejse
Foto: Garmin

Sådan opnår du bedst mulig sikkerhed på din adrenalinspækkede rejse

Udfordrer du dig selv under ekstreme forhold i områder, hvor dækningen nemt kan svigte? Så er der godt nyt: Den nye InReach Mini fra Garmin sikrer kommunikationen til andre og dermed også din sikkerhed.

Er du en adventure-type, der søger uden for alfarvej i jagten på det vildeste eventyr? Måske er du til bjergbestigning, offpiste, ultra-trail eller langdistance mountainbiking – alle sammen fysiske sportsgrene under ekstreme forhold, hvor du ikke kan være sikker på optimal dækning. Heldigvis har Garmin netop lanceret InReach Mini, en lille, kompakt satellitkommunikator med tovejskommunikation og en 24/7 SOS-funktion. Det betyder med andre ord, at dine nærmeste nemt kan følge og komme i kontakt med dig under stride strabadser, når du for eksempel tramper i pedalerne i Andesbjergene i Bolivia eller kæmper dig igennem et free ride-område i Chamonix i Frankrig.

Safety first
Er sikkerheden i top, bliver din rejse bare en tand federe. Derfor er en satellitkommunikator som InReach Mini en uvurderlig ledsager, uanset hvorhen eller hvor langt væk din rejse går.

Med et mål på bare 51,7 x 99 x 26,1 mm og en vægt på kun 100 g kan InReach Mini nemt fastgøres til rygsækken, bæres i lommen eller opbevares i båden, cockpittet eller handskerummet – you name it. InReach Mini fungerer overalt, når du bruger Iridium-satellitnetværket, så du behøver ikke bekymre dig om dækningen. 

Desuden kan du uden problemer blandt andet koble InReach Mini sammen med Garmins populære fēnix 5/5 Plus-serie af ure sende og modtage beskeder direkte på dit håndled, mens du udfolder dig aktivt.

Ikke mindst kan du i nødstilfælde trykke på SOS-knappen og sende nødsignal til GEOS, et internationalt Emergency Response Coordination Center, der er åbent 24/7. GEOS sporer den enhed, der udløser SOS'en, underretter et redningshold og sender dem til den nøjagtige placering, mens de holder kontakten med dig. Du og dine nærmeste vil løbende blive opdateret og få en bekræftelse om, at hjælpen er på vej.

Planlæg den fedeste rejse
Ud over toptunet sikkerhed tilbyder InReach Mini også en uovertruffen holdbarhed, blandt andet vandtæthedsklassifikation IPX7, som gør den modstandsdygtig over for ekstreme forhold. InReach Mini kan både bruges alene, men også parret med andre kompatible enheder. Earthmate app’en kan f.eks. nemt parres med InReach Mini via Bluetooth til en kompatibel smartphone. På den måde får du adgang til ubegrænsede kort og luftfotos til planlægningen af din ultimative rejse.

NEED TO KNOW

Når din InReach Mini bliver kombineret med et inReach-satellitabonnement får du adgang til Iridium-satellitnetværket, der gør det muligt at kommunikere med en anden InReach Mini-enhed, og desuden sikrer dig dækning overalt. Afhængig af, hvor ofte enheden skal bruges, kan du vælge en række forskellige abonnementer, der varierer fra en fleksibel måned-til-måned-mulighed til en årlig pakke. Læs mere om de forskellige abonnementer her

InReach Mini har en vejledende udsalgspris på 2.899,- DKK