Sponsoreret af Switzerland Tourism

Ticinos gastronomiske eventyr frister med traditionelle schweizisk-italienske smagsoplevelser, og den sydlige delstat byder på både kultur, natur, afslapning og betagende horisonter. En oplagt drømmedestination uanset om du rejser med familie, kæreste eller venner.

Et kulinarisk åndehul med hyggelig atmosfære

Er du i Ticino, så besøg de karakteristiske ’grottos’. En ’grotto’ kan bedst beskrives som en simpel taverna, der ofte ligger i rolige omgivelser i rå natur. Her kan du nyde lokale specialiteter: Hjemmelavede pølser, minestrone, risotto, polenta og meget mere. Gå ikke glip af Gazzosa – en farverig limonade – og Merlot, der smager bedst serveret i den typiske boccalino-kande.

Du kan fx spise på Grotto America i byen Ponte Brolla. Udover at servere traditionelle retter lavet på friske, lokale råvarer, afholder de hver sommer The Artists’ Corner med kunstudstillinger og kunstnere fra hele verden.

TEKST_Polenta-Cooking,-Mulino-di-Bruzella-Switzerland-Tourism-Lorenz-Richard.jpg

 

SYV LOKALE SPECIALITETER, VI ALTID SPISER, NÅR VI ER I TICINO

POLENTA
I Ticino er polentaen tilberedt til cremet perfektion. Som altid laves den af majsmel og går godt til kød og rige saucer.

HVID MERLOT
De lokale vinproducenter frembringer denne unikke sort, der er en blanding af aroma og elegance.

RISOTTO
Du har ikke smagt risotto, før du har spist retten lavet på lokale risotto-ris fra Terreni alla Maggia-farmen.

FARINA BONA
Mel lavet af ristet majs, der giver en nøddeagtig smag til brød og desserter.

OST
Ticinos oste smager skønt af frodige græsgange og områdets mejeritraditioner.

BRØDKAGE
En særpræget lækkerbisken med tørret frugt og nødder.

KASTANJER
Ristet, kogt eller i desserter – især i efteråret nydes kastanjer i Ticino

En tur på hotel eller luksuriøs camping ned til floden

Hotel Belvedere ligger på en bakke over Locarno blot fem minutters gang fra den gamle bydel. Hotellet har restauranterne La Fontana med en middelhavsmenu og Grotto Al Sasso med fokus på lokale retter.

Den 5-stjernede Campofelice Camping Village har fået flere priser i Europa, og beliggende i første række til Lago Maggiore får du maksimal komfort og afslapning.

Læs mere på ticino.ch/en

TEKST_Cantina-Delea-Losone-sondereggerfotos.ch.jpg

GÅ IKKE GLIP AF DETTE I ASCONA-LOCARNO-REGIONEN

CARDADA CIMETTA
Den romantiske kabelbane Locarno-Madonna del Sasso-Orselina tager dig gennem naturen til smukke spots i Locarno. Fra Orselinakan er der også en kabelbane der tager dig til Cardada og Cimetta.

Fakta_Cardada-Cimetta-Copyright-Ticino-Turismo,-Foto-Christof-Sonderegger,-solo-uso-turistico-,-no-commerciale.jpg

BRISSAGO-ØERNE
De små øer Isola Piccola og St. Apollinaire er dækket af vild beplantning, og på de store øer Isola Grande og St. Pancrazio dominerer subtropiske planter.

Fakta_Isole-di-Brissago-Ascona-Locarno-Tourism---Foto-Alessio-Pizzicanella.jpg

ASCONA
Ascona ligger på den nordlige bred af Lago Maggiore og er med sine 196 meter over havets overflade Schweiz’ lavest liggende by. Ascona er bl.a. kendt for sit milde klima, den gamle bydel og gadecaféer med latinsk atmosfære.

T_Ascona_Jan-Geerk-Fotografo-_-Jan-Geerk.jpg