Sponsoreret af Shake-it

The perfect serve handler ikke om, hvor mange forskellige ingredienser du jonglerer med, men hvilke du vælger, og hvordan du kombinerer dem. Er dråberne af fin kvalitet, råvarerne friske og isen klar i spanden – i rigelige mængder - er det ingen sag at mixe et lækkert alternativ til håndbajerne i køleskabet.

Som noget nyt kan du nu ovenikøbet sikre dig, at dine kreationer får samme forfriskende smagsnoter, som du kender fra din yndlingsbar. Cocktailmixer-serien, Shake-It Mixers, er baseret på 100% naturlig smag fra frugt, bær og planter, så du kan løfte hjemmebaren til nye højder – til glæde for både egne smagsløg og gæsterne om bordet.

Mix til perfektion

Selvom Shake-It Mixers kom på markedet i 2020, er de gamle dyder ikke glemt. Både etiket og flaske er inspireret af Jerry Thomas’ ikoniske ”Bartender’s Guide” fra 1862, og du kan roligt bruge mixerne til flere af de gamle klassikere fra bogen som fx the fizz og mint julep.

Flasken er designet til at ligge godt i hånden - en lækker detalje, når du mixer – mens den stilfulde saftpresser i glas, der er integreret i bunden, går tydeligt i spænd med det københavnske brands filosofi om, at naturlige ingredienser er vejen frem.

Idéen med Shake-It Mixers er simpel: Det skal være nemt at opnå stor smag, uanset om drinken serveres på en hip bar i Kødbyen eller i køkkenet på egen matrikel. Og med hele seks forskellige varianter, der spænder lige fra mango og lime til sugar cane og grenadine, er der rig mulighed for at eksperimentere og udforske nye kombinationer. Præcis som det kræver, hvis du vil tage dine hjemmebartender-skills til næste niveau.

Kast dig ud i nye, utraditionelle favoritter, eller øv dig på at mixe klassikerne til perfektion. Her er to opskrifter, der dur til enhver anledning, de kølige vintermåneder måtte byde på. 

Irish Coffee

Ifølge rygterne var irske Joe Sheridan den første til at servere en Irish Coffee tilbage i 1942. Hans – lidt fluffy - opskrift lød: ”Cream as rich as an Irish brogue, coffee as strong as a friendly hand, sugar sweet as the tongue of a rogue, whiskey smooth as the wit of the land”.Drinks_karrussel_m_Alkohol4.jpg

Det skal du bruge:

- 2 cl Shake-It Mixer® Sugar Cane

- 8 cl varm kaffe

- Letpisket flødeskum

- 4 cl Tullamore D.E.W. Irish Whisky

Sådan gør du:

Hæld Shake-It Mixer® Sugar Cane i et varmt glas. Tilføj kaffe, og top op med flødeskum. Afslut med Tullamore D.E.W. Irish Whisky, og servér straks.

Tip: Vil du give din Irish Coffee et ekstra skud smag, kan du rive lidt frisk muskatnød over før servering.

Gimlet

Eftersigende blev gimlet opfundet af admiral Sir Thomas Gimlette (i den britiske flåde fra 1879-1913) som et middel mod skørbug. Citrusjuicen fyldte flådens mænd på havet med vigtige C-vitaminer, mens ginen blot blev tilsat for at skjule den syrlige smag. Uanset, hvornår eller hvordan drinken blev til, er den stadig en vinder i dag – næsten 100 år senere.Drinks_karrussel_m_Alkohol1.jpg

Det skal du bruge:

- Is

- 4 cl Dry Gin

- 3 cl Shake-It Mixer® Lime

- Lime, skåret i skiver

Sådan gør du:

Fyld is i et rocks-glas. Hæld 4 cl Dry Gin og 3 cl Shake-It Mixer® Lime i, og rør rundt, indtil drinken er nedkølet. Pynt med en limeskive.

Tip: Har du ikke gin i hjemmebaren, kan du også sagtens lave din gimlet med vodka.

Se hele Shake-It Mixer-serien her