Som bruger på datingapp’en Tinder ved man, at der ofte er gengangere blandt de billeder, app’ens medlemmer vælger at pryde deres profiler med. En enkelt trend er dog blevet så stor, at den har fået både en Instagram-konto og en Tumblr dedikeret til sig: tiger-selfien.

Tidligere har den klichéfylte selfie-type måske højst haft konsekvenser i form at et venstre-swipe med tilhørende afvisning fra andre af app’ens brugere, men nu har harmen nået nye højder.

Tinder beder nemlig i et nyt blogindlæg sine brugere om at slette selfies med tigere fra deres profiler. Alt for ofte er dyrene på den type billeder blevet udnyttet og taget ud af deres naturlige miljø, og derfor bør man helt holde sig fra at tage billeder med dem, skriver folkene bag app’en. 

Indlægget, der bliver indledt med sloganet “posing next to a king of the jungle doesn’t make you one”, kommer som en reaktion på et brev skrevet af dyreværnsorganisationen PETA. Her bad organisationen i anledning af International Tiger Day den 29. juli Sean Rad, en af grundlæggerne bag Tinder, om at forbyde den populære selfie-genre på app’en.

Tinder er dog ikke gået så langt som at lave et totalforbud imod den populære selfie, men kommer i blogindlægget med kreative forslag til, hvordan man med sine Tinder-billeder kan “vise, hvor meget man holder af miljøet og de dyr, der bor i det” - for eksempel med et billede af, at man planter et træ, går til sit arbejde i stedet for at køre, spiser miljøvenlig, vegansk mad eller sparer på vandet ved at drikke rosé. 

Som tak til de brugere, der tager imod forslagene og dropper deres tiger-selfies, donerer Tinder 10.000 dollars til dyreredningsprogrammet Project Cat.

LÆS OGSÅ: Top 10: Her er de mest populære faggrupper på Happn

LÆS OGSÅ: Sådan skal du starte dine beskeder på en datingapp for at få et svar

LÆS OGSÅ: Gymder er det nye Tinder – hvis du vil finde kærligheden i fitnesscenteret