Uffe Buchard tjekker ind på hotel for at overleve lockdown scroll-down

Uffe Buchard tjekker ind på hotel for at overleve lockdown

Mens nogle er taget i sommerhus, og andre dyrker glamping-trenden, har kreativ direktør i Darling, Uffe Buchard, selv frekventeret de københavnske hoteller oftere under nedlukningen for at få et skud eskapisme. Her fortæller han om sin fødselsdag på Hotel d’Angleterre, og da han fik en concierge til at skaffe ’Babe – Den kække gris’.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Privat
Livsstil Euroman

Hvordan har du det?
”Jeg har det efter omstændighederne godt. Jeg er heldig, at jeg stadig kan gå på arbejde på Darling Creative Studio hver dag og på den måde forsøge at opretholde en nogenlunde normal hverdag med et par gode kolleger, almindelig travlhed og udvikling, for det er virkelig ikke mig at sidde stille og vente. De opgaver, vi sidder med på bureauet i øjeblikket, er virkelig anderledes, så det er på samme tid en både udfordrende og spændende tid.”

Hvad gør du for at holde hovedet højt?
”Jeg har nået en alder, hvor jeg efterhånden godt ved, hvad der skal til for, at jeg er glad og tilfreds, og hvad jeg ikke kan leve foruden. Fx er jeg ved at blive vanvittig over, at jeg ikke kan gå til træning hver morgen, som jeg er vant til. For det er livskvalitet for mig at svede igennem i en time hver morgen. Og skal jeg holde hovedet højt, så bliver jeg nødt til at tvinge mig selv til hjemmetræning med de vægte, det gulv og de møbler, jeg nu engang har til rådighed, ellers bliver jeg i dårligt humør. Men jeg hader hjemmetræning – det er ikke særligt motiverende. Nogle gange sætter jeg bare en god gang 90’er techno på anlægget og danser igennem, som var jeg til et kæmpe raveparty i London. Ikke iført bandana og tracksuit som dengang, men iført soveshorts i egyptisk bomuld og Birkenstocks. Det virker fortrinligt på humøret.

Det skal siges, at jeg er så heldig at bo øverst i et hus, hvor ingen kan kigge ind. Dertil sørger jeg generelt for at forkæle mig selv. Ikke med kage og den slags, men ved at omgive mig med smukke ting. Masser af blomster er altid en god idé, men jeg har faktisk også anskaffet mig utrolig meget ny kunst i det seneste år, og det har holdt mit humør oppe, det har inspireret mig, beriget mig åndeligt og har på alle mulige måder stimuleret mig. Og så har jeg drukket dobbelt så meget vin, som jeg plejer, og fået mig et abonnement på Weekendavisen, ligesom jeg har købt stakkevis af bøger.

Den seneste store forkælelse i kølvandet på lockdown er helt klart installeringen af et meget fancy Geberit douchetoilet i mit badeværelse, der både kan tænde lys, varme toiletsædet op, skylle med forskellig styrke og endog føntørre. Bliver det bedre? Sådan en hygiejne butler har jeg altid ønsket mig.”

Hvilke steder har du holdt staycation?
”Jeg er faktisk en af dem, der slet ikke har været ude at rejse siden marts 2020. Det har jeg ikke prøvet, siden jeg var barn. Til gengæld har jeg brugt skovhytten lidt mere, end jeg plejer, og så har jeg indtil videre været på tre staycations her i min egen by København, siden Covid-19 begyndte at rase. Den første var i sommer (med en hot date) på det store nye Villa Copenhagen, da det næsten lige var åbnet. I efteråret holdt jeg en staycation på mit eget lille nye hotel, The Darling, tæt på Amager Torv, i en weekend, hvor det ikke var booket ud. Og senest har jeg i januar holdt en staycation med min bedste ven på Den Hvide Dame – Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Hoteller og Ferie