Nogle mennesker har bare lidt mere energi end andre.

Jonathan Mendes, for eksempel. Den 96-årige amerikaner har prøvet mere, end de fleste af os når at prøve i ét liv, men han hviler ikke på laurbærrene af den grund.

Under søndagens New York Marathon, hvor den 20-årige eritreer Ghirmay Ghebreslassie blev den yngste mandlige vinder af løbet nogensinde, satte Mendes (vist nok) rekord som den ældste til at gennemføre løbet.

Newyorkeren, der er veteran fra Anden Verdenskrig og Korea-krigen, hvor han tjente som bombepilot, var godt nok først igennem efter at, der var slukket for det officielle stopur.

De sidste 20 kilometer, altså næsten halvdelen af løbet, stod den ikke på meget løb. I stedet støttede han sig til to hjælpere, en læge og en frivillig fra organisationen Achilles, der hjælper handicappede og gamle, der gerne vil deltage i atletikkonkurrencer.

Men over stregen kom han. Klokken var kvart over otte om aftenen, og det var bælgmørkt.

På spørgsmålet om, hvad der fik ham til at gøre det, sagde han til sitet Runners World:

”Du bliver nødt til at have nogle mål her i livet. Det behøver ikke at være noget vigtigt. Men på dette stade i livet har jeg prøvet det hele. Jeg har stået på ski over hele verden. Jeg har sejlet i kano verdens største floder. Jeg fløj styrtbombefly for marinen i Anden Verdenskrig. Jeg fløj jagerbomber i Korea. Og jeg kom aldrig noget til. Så jeg har ingen dårlige minder.”

Og så er der jo ligesom ikke så meget mere at sige.

Efter præstationen lagde veteranen sig for at hvile sig i et lægetelt i målområdet. Og hvad ville han så have at drikke? En tår skotsk whisky.