Han er ikke bare en af landets rigeste. Hans folkekære reklamer med sig selv som hovedperson er også blevet en form for kulturarv, og han er om nogen blevet synonym med den forretning, han har gjort til en global mastodont.

Nu har han fået kræft i så alvorlig grad, at han ser sig nødsaget til at træde tilbage, fortæller han i en pressemeddelelse.

”Det er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie. Derfor betyder det meget for mig, at den fremtidige ledelse af virksomheden er på plads,” siger Lars Larsen.

Det bliver hans søn, Jacob Brunsborg, der bliver ny bestyrelsesformand.

”Jacob har været en del af virksomheden igennem mange år og har haft en central rolle i bestyrelserne i mange af selskaberne i Lars Larsen Group. Han er uden tvivl den rigtige til at videreføre den virksomhed, jeg startede.”

Lars Larsens personlige formue anslås, ifølge DR, til at være godt 30 milliarder kroner, hvilket gør ham til blandt de rigeste i Danmark. Moderselskabet Jysk Holding havde sidste år en omsætning på 18 milliarder kroner.
Der findes i dag over 2.600 butikker i 51 lande, hvilket svarer til, at Lars Larsen har åbnet en ny butik hver femte dag i 40 år.