Der er lige noget, jeg skal spille for dig,” siger Søren Rasted. Vi sidder i hans studie Elektron på Nørrebro, og han har et smil på læberne, der ligner det, små drenge bærer, når de lige har lavet ballade. Han finder en lydfil frem på computeren og trykker ’Afspil’.

”Hendes tungespids legede med mit pikhoved på en måde, så det næsten drev mig til vanvid.” Det er den danske musiker Pharfar, der læser op. ”’Hold da kæft,’ tænkte jeg. Hvis det er sådan, pigerne slikker pik i Italien, er jeg den, der er emigreret.”

Pharfar når dårlig nok at færdiglæse sidste ord, før Søren Rasteds konfettikanon af et latterbrøl udløses. Sekvensen stammer fra en ny podcast, han er ved at producere, der hedder ’Den grå side’, og som skal udkomme i 2017.

Konceptet går ud på, at forskellige kendte mænd, fx Pharfar, Peter Falktoft og Kidd, læser erotiske noveller fra magasinet Rapport højt for hinanden.

”Det har ikke nogen dybere mening, det er bare sindssygt sjovt,” siger Søren Rasted. I det hele taget er Søren Rasted blevet for gammel til at gå op i smagsdommeri, siger han. Han bliver alligevel aldrig rigtig cool, så nu vil han bare gerne have det sjovt.

Og det er lige nøjagtig med hen-blik på det, at han har planlagt 2017. Fra foråret og frem skal han turnere i Skandinavien med sit gamle band Aqua til ’Vi elsker 90’erne’-koncerter.

Søren Rasted

Søren Rasted er født i 1969 og var med til at danne Aqua i 1989. Gruppen, der ud over Rasted bestod af Claus Norreen, Lene Nystrøm og René Dif, slog igennem internationalt i 1997 med ’Barbie Girl’ fra albummet ’Aquarium’. Aqua udgav ’Aquarius’ i 2000, men gik i opløs-ning i 2001. De har dog spillet sammen ved flere lejligheder siden og udgav albummet ’Megalomania’ i 2011. Aqua har solgt omkring 30 mio. singler og album.

”Jeg har altid tænkt på Aqua som en gave, man kan finde frem en gang imellem. Det skal ikke fylde for meget i mit liv, men det er fedt at vide, at hvis man åbner den, gemmer der sig nogle nye fantastiske oplevelser.”

Det var i 1997, at Søren Rasted, Lene Nystrøm, René Dif og Claus Norreen med Rasteds ord gik fra ”zero til hero” på et øjeblik og blev Danmarks måske største musiksensation nogensinde. I 2001 stoppede de, men har siden turneret sporadisk og altså nu igen i anledning af 20-årsjubilæet.

”Hele konceptet med ’Vi elsker 90’erne’ handler jo først og fremmest om at mindes en sjov tid, og så kan man ligesom vælge at gå med eller imod det. Vi har totalt valgt at gå med,” siger han.

Der er dog enkelte justeringer, når de gamle hits som ’Barbie Girl’, ’Doctor Jones’ – og meget passende – ’Turn Back Time’ bliver hevet op af godteposen.

”Jeg synes, det er klædeligt, hvis det ikke lyder nøjagtig som for 20 år siden med irriterende høje hi-hats og 90’er-lyd. Det er jo stadig Aqua, men det må ikke lyde for meget som back in the days, for hvis man hænger fast, kan det blive patetisk,” siger han og uddyber:

”Jeg var inde at se mine ungdomshelte Simple Minds sidste år, og der stod jeg med en følelse af, at det sgu var blevet lidt klichéagtigt. De havde simpelthen turneret til over sidste salgsdato. Der er jeg meget påpasselig med, at vi ikke skal ende.

Man skal kende sin besøgelsestid, så man ikke en dag står på scenen med en DAT-båndoptager i baglommen og dan-ser til playback. Men jeg må altså sige, at jeg stadig synes, vi er ret vanvittige på en scene.”

Da Aqua var på sit højeste, var Søren Rasteds primære look de famøse afblegede spikes (også kendt som pighår). Om verden skal have lov at genopleve dette syn, overvejer han dog stadig, for som han selv siger: ”Det er jo noget kraftigt stads med brintoverilte i håret.”

”Det lå faktisk slet ikke i min natur at være så crazy, men fordi Lene og René var så excentriske og havde henholdsvis højt franskbrødshår og kilt, var Claus og jeg nødt til at oppe os lidt. I dag går jeg næsten kun i sort. Jeg føler, jeg har taget min tørn,” siger han med et grin.

Siden Aqua stoppede, har Søren Ra-sted været inde over et hav af projekter lige fra Den Kgl. Ballet til ’Popstars’ og popprojektet Hej Matematik, som han skabte med sin nevø Nicolaj Rasted, og som placerede sig godt på de danske hitlister i slut-00’erne.

Det startede ellers med, at Søren Rasted, kort efter de havde ud-givet den første single ’Gymnastik’, fik en besked i indbakken fra en person, der skrev, at det var lige omtrent det dummeste, han nogensinde havde hørt. Der nåede Søren Rasted at tænke, at det ville blive op ad bakke at lave noget efter Aqua.

”Men det har vist sig, at til forskel fra Aqua er jeg ikke sådan en, folk har kraftige meninger om. Det er nok, fordi jeg aldrig laver noget, der er hverken virkelig skidt eller virkelig godt, og det passer mig fint. Jeg tror, at det vildeste var engang, jeg sagde noget grimt om katte i ’Mads & Monopolet’.

Der lærte jeg på den hårde måde, at kattemennesker er nogle, man skal passe på at lægge sig ud med, for de er virkelig mange.”

Men nu er han for en stund tilbage, hvor det hele for alvor startede. Den første koncert på turneen bliver i Rødovre til foråret. ”2017 bliver bare hits, hits, hits, og jeg tror ærlig talt, det bliver røvfedt.”

LÆS OGSÅ: Filminstruktøren Fenar Ahmad: "Jeg synes, vi lever i en voldelig tid, og det synes jeg, man skal snakke om"

LÆS OGSÅ: Chief 1: "I 1993 fik jeg mit første angstanfald, holdt op med at turnere, jeg fik kræft i maven og bandet gik i opløsning"

LÆS OGSÅ: P3-vært David Mandel om at blive far: ’Det første han gjorde var at pisse på børnelægen. Det, synes jeg, var super stærkt’