At klæde sig i sort fra top til tå er nemt, men at gøre det med succes og stilfuld snilde er derimod ikke så nemt, som de fleste tror.

Det monokrome look balancerer nemlig ofte på grænsen mellem det raffinerede og det ekstremt kedelige.

Så vil man bære all black everything uden at blive sat i beklædningsbås som den kedelige type, kræver det, at man enten tør lege med pasformer eller materialesammensætninger, der vækker liv i farven og looket.

Først og fremmest skal man huske på, at sort aldrig er sort. Forskellige materialer bidrager med forskellige nuancer. Med årstiden in mente har man rig mulighed for at kombinere materialer som ruskind, velour og uld på kryds og tværs, og det er netop i mixet af materialer og teksturer, at den stilfulde snilde udmærker sig.

Samtidig giver det sorte look mulighed for, at man kan tillade sig at larme mere, når det kommer til pasformer. Man kan nemmere gribe delelementer fra oversize-tendensen, der trender lige nu, og dermed lege med løsere og mere firkantede silhuetter på overtøjet, ligesom man også kan kaste sig ud i de bredere bukser, der efterhånden har vundet indpas i herregarderoben.

Vi har fundet 14 gode køb i sort. Naturligvis i forskellige materialer og silhuetter, så du nemt kan style dig i sort fra top til tå uden at blive sat i bås som den kedelige type.

Our Legacy Black Velvet Jakke

Velour er tilbage. Ganske enkelt. Det flamboyante materiale kræver selvtillid at bære, men i sort bliver det trods alt tilgængeligt. Det ved de hos svenske Our Legacy, der har lavet en jakke, der nemt kan fungere som et supplement til blazeren.

Pris: Ca. 2.661 kr. hos Our Legacy

Norse Projects Faux Suede Sport Cap

 

Med kasketten kan man også lege med materialer, der giver kant til det monokrome look. Danske Norse Projects byder på en klassisk baseball-cap i en ruskindslignende kvalitet.

Pris: 450 kr. hos norsestore.com

Won Hundred Carter Pants

 


Apropos legen med silhuetter, så kan man rette blikket mod Won Hundreds Carter Pants. En hybrid mellem sweatpants og klassiske jakkesætsbukser i uld med høj talje og stumpet bukselængde.

Pris:  1.100 kr. hos wondhundred.com

Mfpen LS POCKET TEE

Mfpen er ung spiller på den danske og internationale modescene, men har allerede formået at sætte sit aftryk med en moderne tilgang til silhuetter og herrebeklædning.

AW16-kollektionen inkluderer blandt andet en sort langærmet t-shirt med en voluminøs lomme og et fit, der er designet til at sidde løst på kroppen.

Pris: Ca. 706 kr. hos mfpen.com

Gant Rugger Long-Sleeved Zip Polo

Engang var udtrykket hos Gant Rugger gennemsyret af den amerikanske preppy-stil. Men over de seneste sæsoner har Gants subbrand taget en æstetisk drejning.

AW16-kollektionen byder for første gang på sorte elementer, og heriblandt finder man den klassiske langærmede polo, der er blevet opdateret med en lynlås, som bidrager med kant og rockede referencer.

Pris: 612 kr. hos gant.co.uk

Prada Black Slim Fit Sheel Blazer

Man behøver bestemt ikke at gå den traditionelle vej, når man iklæder sig den sorte blazer. Det italienske modehus Prada, der netop har åbnet mærkets nye butik i København, har givet den sorte blazer et moderne og sofistikeret løft ved brug af tekniske materialer.

Pris: Ca. 5.128 kr. hos mrporter.com

Garment Project Chelsea Boot

Med et par sorte Chealsea-støvler går man aldrig galt i byen. De er en langtidsholdbar investering, der er afdæmpede og nemme at style. Og de hører naturligvis også hjemme, når man klæder sig monokromt fra top til tå.

Pris: 2.000 kr. hos garmentprojects.com

Drôle Des Monsieur Hoodie

Sportsreferencerne har igennem de seneste sæsoner gået deres sejrsgang i hverdagsgarderoben. Det gør de også hos fransk-baserede Drôle Des Monsieur, der leger med både med materialer og proportioner, når de fortolker på den klassiske sorte hoodie.

Pris: Ca. 1.375 kr. på droledemonsieur.com

Vagabond Giorgi Loafers

En traditionel loafer fra Vagabond, der bestemt ikke kun er forbeholdt jakkesættet. Den kan nemt styles med både smalle jeans og bredere bukser.

Pris: 1.199 kr. hos vagabond.com

Alexander Wang Embroidered Distressed Loopback Sweatshirt

Alexander Wang går ‘klassisk sort’- som trøjens tone-i-tone broderi skriver - men krydrer sweatshirten med et løst fit og flossede kanter, der fremstår som stærke detaljer på en ellers neutral sweatshirt.

Pris: 3.159 kr. hos mrporter.com

H&M Bomberjakke

H&M har givet bomberjakken en glansfyldt overflade, der får ethvert look til at være iøjnefaldende, også selv om man er klædt i sort fra top til tå.

Pris: 399 kr. hos hm.com

Soulland Bart Jacket

En klassisk sort frakke er essentiel, hvis man er tilhænger af det monokrome sorte look.

Pris: 4.461 kr. hos soulland.com

Martin Asbjørn Signature Sweatpants

Præcis som med sneakers og hættetrøjer har sweatpants sneget sig ind i herregarderoben som et item, der efterhånden accepteres som hverdagsbeklædning.

Og hører man til iblandt de modige, kan man eksempelvis mixe Martin Asbjørns proportionsudfordrende signatur-sweatpants med en sort blazer eller lignende fra den klassiske ende af herregarderoben. 

Pris: Ca. 966 kr. hos martinasbjorn.com

Eytys Jed Spider Black

 

Vi slutter listen af med en sneaker, der ikke lever helt op til listens kriterier. Men trods dens grønne sål, kommer den alligevel med.

Eytys har nemlig allieret sig med Yung Lean og Sad Boys-kollektivet om en (næsten) monokrom sort sneaker. Silhuetten er ny i Eytys-regi og for de modige. Sneakeren skal nemlig “snøres” med strips.

Pris: 1.784 kr. hos eytys.com

LÆS OGSÅ: 11 jakker som vi ville dræbe for i 90'erne

LÆS OGSÅ: Sådan kommer håret til at sidde i 2017

LÆS OGSÅ: Afdæmpet elegance: Se Xabi Alonsos private ursamling