Sponsoreret af TROELSTRUP

Mangler du idéer til julens gaveindkøb eller til din egen ønskeseddel? Sammen med Troelstrup har vi har fundet 15 gaveidéer under 1.000 kroner til den stilfulde herre, hvad enten det gælder dig selv, din far, din bror, din ven eller en anden heldig mand.

Til karrieremanden
13” laptop sleeve fra Royal Republiq hos Troelstrup, 799 kroner.

… eller til den studerende for den sags skyld. Giv ham der elsker sit tech noget stilfuldt, der passer til hans grej. Det kan f.eks. være et laptop sleeve i maskulint, præget skind eller en elegant computertaske.

Allemandseje
Handsker fra Hestra hos Troelstrup, 699 kroner.

Et af de sikre gavehits er et par lune, maskuline skindhandsker. Gå efter et klassisk design i sort, brun eller cognac-farvet skind, hvis du er i tvivl om hvilken stil der passer bedst. Hvis gaven er til en rigtig feinschmecker kan det anbefales at gå efter luksus udgaver i vildtsvineskind eller rulam. Her kræver det dog et højere budget end 1.000 kroner. 

Den klassiske bløde pakkeStrik i ren uld fra Lacoste hos Troelstrup, 899 kroner.

En ægte julegave-klassiker er striktrøjen. Gå efter en lækker uldkvalitet og styr udenom syntetiske materialer. Hvis du er i tvivl om stilen, så gå efter en klassisk, ensfarvet variant med rund hals eller V-hals. Du kan også gå efter et mere casual look ved at vælge en stribet variant f.eks. fra mærket Armor Lux, der har et maritimt udtryk. Cashmere er også altid en sikker vinder, da denne strik er blød som smør – men jo mere cashmere, des højere budget får du brug for.

HjemmehyggeHjemmesko fra Glerups hos Troelstrup, 499 kroner.

Et par lune hjemmesko falder som regel i god jord som julegave – ikke mindst på grund af det herlige danske klima, hvor halvdelen af kalenderåret byder op til fodkoldt. Hjemmeskoene fra Glerups er anbefalelsesværdige grundet det enkle design og det kvalitetsbevidste materialevalg i uld og skind.

Til jakkesættetKnaphulsblomster fra Tibi Tie hos Troelstrup, 349 kroner/stk.

Slipset, butterflyen og pochetten er altid gode gaveidéer, hvis modtageren ofte er iklædt jakkesæt. Hvis du vil toppe disse oplagte julegaver til jakkesætsfyren og være lidt mere original kan du give ham en knaphulsblomst i stedet (eller som supplement til f.eks. et slips). Fra det japanske mærke Tibi Tie kan du få håndlavede knaphulsblomster, der kan bæres til hverdag såvel som til fest.

Gadget med stilPung fra Secrid hos Troelstrup, 449 kroner/stk.

En anbefalelsesværdig gave til tech-entusiasten er en pung eller kortholder fra Secrid, der med såkaldt RFID sikkerhed blokerer mod uautoriseret scanning af dine kreditkort. Det vil bl.a. sige at pungen beskytter mod lommetyveri på kontaktløse dankort. Smart. 

BasicsPolo shirts fra Lacoste hos Troelstrup, 799 kroner/stk.

En anden god klassiker under juletræet er ting til basis garderoben. Det kan f.eks. være hvide eller sorte T-shirts, sokker eller undertøj. Pointen er blot, at der er tale om relativt simple ting, som man får rigtig meget glæde af i hverdagen. Hvis du vil flotte dig lidt, så kan du evt. give en polo shirt i stedet for blot en basic T-shirt. Vi anbefaler den stilsikre klassiker fra Lacoste, der klæder enhver mand.

Lidt til toppenHue fra Barbour hos Troelstrup, 549 kroner.

Hue, hat, cap, sixpence osv. Minimum én af varianterne er i hvert fald en nødvendighed i de kolde måneder. De fleste sætter pris på en klassisk, strikket hue i lækker uld. Alternativt er en såkaldt beanie, der er en længere og mere poset hue, også et populært og mere casual valg. Du kan også gå efter en ulden cap eller sixpence fra Stetson for et sofistikeret tweed-look.

De hvide klassikereSneakers fra Garment Project hos Troelstrup, 999 kroner.

Hvis en mand ikke allerede har et par hvide sneakers i skabet, så er det på høje tid - de kan nemlig bruges til hele garderoben. Den absolutte klassiker i skind er fra Common Projects, men her slipper du ikke for under 2.000 kroner. Heldigvis findes der også gode budgetvenlige alternativer, f.eks. fra Garment Project eller Lacoste. Hvis du vil være rigtig overskudsagtig kan du inkludere plejemiddel specielt til hvide sneakers i gaven.

SøndagshyggeSweatshirt og sweatpants fra Lacoste hos Troelstrup, sweatshirt: 799 kroner, sweatpants: 699 kroner.

Alle kan lide gaver, der har en god søndagsvibe. En enkel sweatshirt er et godt bud, der også sagtens kan bruges i et casual hverdagslook. Ligeledes er sweatpants en god weekendfavorit, der også er blevet mere populær i modebilledet. Du kan også gå all in på søndagstemaet og give såkaldt ’lounge wear’, der f.eks. omfatter en blød, frotté badekåbe – eller du kan give søndagstemaet et old school tvist og give et pyjamas-sæt.

VinterfødderUldsokker fra Scott-Nichol hos Troelstrup, 169 kroner/par.

Et par rustikke, uldne sokker går exceptionelt godt til vinterstøvler og kan bruges af alle mænd. Vi vil klart anbefale Scott-Nichols designs, der er strikket i England af uld fra fårenes første klipning. De betyder at ulden er blødest og dermed giver det mest komfortable og ”krasfrie” produkt. Hvis du allerede giver et par lækre vinterstøvler i gave kan du evt. vælge at flotte dig ved at give et par uldsokker med i gaven. 

På fartenToilettaske fra Royal Republiq hos Troelstrup, 599 kroner.

Giv en stilfuld toilettaske til ham, der hyppigt er ude at rejse. En variant i et maskulint og enkelt design i skind er altid anbefalelsesværdigt.

Sko-entusiastenSkolæster i cedertræ fra Troelstrup, 399 kroner.

Hvis manden er en passioneret skosamler kan du give ham remedierne til at holde hans darlings vedlige. Vi anbefaler f.eks. et par skolæster i cedertræ. Alt afhængigt af budget kan du også mikse diverse skoplejemidler, børster og pudsegrej og sammensætte et skopudse-kit til ham. Hvis du har med en rigtig feinschmecker at gøre kan du også give ham et komplet deluxe skopudsesæt – det kræver dog et større budget.

Gentlemanden
Manchetknapper fra Tateossian hos Troelstrup, 999 kroner.

Manchetknapper er en god og elegant gave til den ægte gentleman. De fås i rigtig mange variationer – nogle humoristiske og nogle elegante. Hvis du er i tvivl om stilen anbefaler vi, at du holder dig til den elegante side og vælger nogle i sølv – det foretrækker de fleste. Kombiner evt. gaven med en smokingskjorte som manchetknapperne kan bruges til.

DesignerfødderStrømper fra Happy Socks hos Troelstrup, 1 par 79 kroner, 2 par 150 kroner, 3 par 200 kroner.

Sokker kan være en rigtig kedelig gave både at få og at give. Men sådan behøver det ikke at være, hvis du f.eks. vælger sokker med et finurligt eller grafisk design. Du kan f.eks. få sådanne sokker i et hav af variationer fra Happy Socks. Sammensæt selv gaven efter din præference til om det skal være humoristiske, grafiske eller farverige "designs". Sokkerne er også altid gode som en lille ekstra gave eller adventsgave.