Læderforretningen Dahlman har ligget i hjertet af København i 215 år. Da Wilhelm Ludvig Dahlman i 1807 startede virksomheden i den kongelige stald bag Christiansborg, var det primært for at lave sadler og seletøj til heste.

Siden er man flyttet til Fortunstræde og har blandt andet specialiseret sig i bælter, tasker og nøgleringe. De producerede også de første 300 eksemplarer af Børge Mogensens 'Den Spanske Stol', og Børge Mogensen selv foretrak også at træde i et bestemt stykke fodtøj fra Dahlman.

En sandal, som i daglig tale går under 'arkitekt-sandalen'. Udover Børge Mogensen yndede arkitektkollegaen Arne Jacobsen også at bruge den omtalte sandal, der oprindeligt var designet som en hjemmesko til indendørs brug. Den legendariske jazzmusiker Dexter Gordon blev i 1965 endda fotograferet i et par til billedserien til sit album 'Getting Around'.

Sandalens historie går tilbage til 1942, hvor den danske designer og arkitekt Poul Kühl havde været på en inspirationsrejse til Indien efter endt studie, og han vendte tilbage med en idé til et par minimalistiske sandaler med krydsrem.

Nu har Dahlman, som siden 2017 har tilhørt Jeppe Dencker og hans to partnere, Tove Christensen og Mikkel Lyshøj, valgt at lave en ny opdateret udgave af deres ikoniske 'arkitekt-sandal'.

Det minimalistiske design er det samme, men nu har man givet dem en ekstra sål i naturgummi for at gøre sandalerne mere velegnede til udendørs brug.

Du kan købe et par her. Prisen lyder på 1.400 kr.

Dahlman 1.jpg

Dahlman 2.jpg

Dahlman 3.jpg