Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Astrid Andersen: De, der tror på mit brand, tager gerne til Nørrebro

Astrid Andersen: De, der tror på mit brand, tager gerne til Nørrebro

Astrid Andersen laver luksuriøst herretøj med en sporty æstetik og høj blingfaktor, hvis fans blandt andre tæller ASAP Rocky  og Rihanna.

Hendes seneste kollektion, som er lavet i samarbejde med high street-mærket Topman, har ASAP Ferg som model.

Nu åbner den London-baserede danske designer under modeugen sin første butik i Danmark, der kun kommer til at føre hendes egne designs. Den kommer til at ligge i forlængelse af hendes atelier på Jagtvej 19 på Nørrebro og bliver med sine kun 25 kvadratmeter ganske intim. Desuden holder den kun åbent om lørdagen. Så hvad er egentlig meningen, vil den internationalt hypede designer slet ikke tjene penge? Vi har spurgt Astrid Andersen til butiksåbningen.

LÆS OGSÅ: Dansk stjerneskud designer frakke til A$ap Rocky


Hvilke forhåbninger har du til butikken? 
”Jeg håber, det bliver et sted, hvor mine kunder føler, de får en del af brandet med hjem. Det er ikke en butik, som skal generere et kæmpe salg, det er lige så meget for at have et rum, hvor man kan få en totaloplevelse af, hvad mit brand står for.” 

Tidligere har man herhjemme kunnet købe dit tøj i butikken Storm i et noget mere mondænt indkøbskvarter. Hvilke tanker har du gjort dig i forhold til placeringen af butikken i en travl trafikåre på Nørrebro? 
”Butikken er en naturlig forlængelse af mit atelier. Det skal man også kunne mærke, når man er der. Jagtvej 19 er mit tilholdssted, og det er her, jeg har startet min virksomhed, så jeg synes, det er det eneste rigtige sted for mig. Jeg tror på autenticitet og vil altid vægte den i alle aspekter af mit arbejde. Det ved jeg, mine kunder sætter pris på – mit brand henvender sig først og fremmest til dem, der har sat sig ind i det.  De, som tror på det, tager gerne til Nørrebro.” Dit brand er meget større i udlandet end i Danmark. Hvad forestiller du dig, at åbningen af din egen butik herhjemme vil gøre for din synlighed i Danmark?  


”Mit marked er ikke herhjemme, men det er heller ikke det, der er væsentligt for mig. Jeg tager stort set aldrig beslutninger med økonomi for øje. Jeg udvikler mit brand ud fra min intuition og kærlighed, og butikken er ingen undtagelse. Det er et con amore-projekt. Vi kommer kun til at have åbent om lørdagen, eller hvis man særligt har aftalt et besøg. Det er mere tænkt som et sted, man planlægger at tage hen og lure med sine venner, få en snak, hænge ud og bare vise sin interesse. Den her butiksåbning bliver helt speciel for mig.”  Amerikanske rappere er vilde med dit iøjnefaldende tøj. Hvor mange danske mænd – ud over Peter Falktoft – tror du, har nerver til at hoppe i ting som en lyserød, skinnende, logo-t-shirt fra Astrid Andersen? 
”Der er flere, end du tror. Det kunne jeg se på min Topman-collab, hvor 80% af alt onlinesalg gik til Danmark. Det blev jeg super rørt over.”  Astrid Andersen holder åbningsreception i sin nye butik på Jagtvej 19 torsdag 7. august fra 17-20.