Den japanske basisvare-gigant Uniqlo er mestre i at teame op med hypede modebrands, der prismæssigt ellers normalt ligger flere niveauer højere. De tilbagevendende kollektioner med fx Jil Sander og JW Anderson er særdeles skattede og bliver revet ned fra hylderne ved releasedatoerne.

Nu har Uniqlo fundet en ny spændende legemakker i form af landsmændene fra White Mountaineering. De har længe været lidt af et kultmærke for deres speciale i udendørsbeklædning.

Der er også tale om en overtøjskollektion mellem Uniqlo og White Mountaineering, som vil få dig varm og stilsikker gennem efteråret og vinteren. Kollektionen er meget japansk i udtrykket og holdt i nedtonede jordfarver, som er en klassiker at vælge, når det bliver koldere i vejren.

Overtøjet og fleece-jakkerne er faste Uniqlo-produkter, men som nu har fået White Mountaineerings karakteriske præg.

"Jeg overvejede meget mine idealer som designer, og hvordan jeg kunne bruge detaljer fra White Mountaineering items i samarbejdet med Uniqlo. Jeg skaber tøj ud fra idéen om 'mennesker i bevægelse', så jeg overvejede grundigt hvordan mønstre og designs kunne forenes med dette. Jeg er overbevist om, at vi sammen har skabt en linje af hverdagstøj, der kan bruges af alle, i langt de fleste situationer," udtaler designer Yosuke Aizawa fra White Mountaineering, i en pressemeddelelse.

Kollektionen vil være tilgængelig i butikker og online fra 16. oktober. 

Uniqlo 4.jpg

Uniqlo  2.jpg

Uniqlo 5.jpg