Sponsoreret af Breitling

Pludselig var han der bare, Erling Braut Haaland, en næsten to meter høj, blond nordmand, som siden gennembruddet i den østrigske klub Red Bull Salzburg ikke har givet meget for ’det normale’.

Himmelflugten er fortsat, og siden ankomsten til Manchester City og den utvivlsomt bedste liga i verden, Premier League, i 2022 har Erling Haaland ikke lavet andet end at imponere. Han er et fodboldfænomen, der bliver ved med at slå den ene rekord efter den anden; en sensation, som rykker ved vores idé om, hvad vi rent faktisk kan forvente os af én enkelt spiller.

Derfor giver det mere end god mening, at Erling Haaland er ambassadør for det schweiziske urmærke Bretiling, der i år kan fejre 140 års jubilæum, og som i alle 140 år selv har været kendt for at skubbe grænserne for, hvad ure kan. De innovative schweizere opfandt fx den moderne kronograf og var banebrydende inden for skabelsen af navigationsuret.

Tekst_Breitling-Navitimer-Automatic-41_RGB.jpg

Deres sans for nytænkning og gennembrud er godt eksemplificeret ved én af de helt store grunde til Breitlings position og anseelse som et urmærke ud over det sædvanlige, nemlig dets ikoniske model Navitimer

Da Navitimer første gang så dagens lys i 1952, blev det et øjeblikket hit blandt luftfartspiloter i den dengang nystartede civile luftfartsbranche. Det skyldes, at Navitimer havde en cirkulær slide rule, der tillod piloter at foretage vitale beregninger såsom den hastighed, de steg med, og brændstofforbrug. Og det var noget, der tog kegler i de glorværdige dage for kommerciel luftfart, og som til sidst etablerede Breitling som ’den officielle leverandør til verdens luftfart’.

Siden da er Navitimer blevet båret af stilikoner som Miles Davis og Serge Gainsbourg, og i dag er det ikke længere kun forbeholdt piloter, men alle, der vil have en trofast følgesvend gennem deres personlige rejse i livet.

Blandt andre Erling Haaland, der er beæret over at være ambassadør for Navitimer og Breitling i dets jubilæumsår:

”Jeg er superstolt over at repræsentere Breitlings ikon. Folk vil blive overrasket i år, når det går op for dem, hvor mange landvindinger Breitling har under sit bælte. Det har været en gamechanger på så mange måder.”

Et monumentalt år er godt i gang, og du kan holde dig opdateret om alle nyheder, lanceringer og festlige markering af Breitlings 140 år lige her.

tekst_Breitling-Navitimer-Automatic-GMT-41_RGB.jpg