På Euroman oplever vi en konstant stigende interesse for armbåndsure. Uret er mandens eneste smykke, det rummer fantastisk historiefortælling og er kilde til evig fascination. Euroman har gennem sine 30 leveår dyrket uret hver eneste måned, og vi vil gerne skrue endnu mere op for det fokus.

Det er derfor også med en vis portion stolthed, at vi på redaktionen hilser Brian Lykke velkommen som urredaktør. Brian har en evne til at formidle urstof med begejstring og indlevelse. Med Brian ved roret er det målet, at indhold om ure skal være let tilgængeligt og ske med et blik på historien og en forståelse for samtiden.

Det var et IWC-ur købt på en tur i Chicago i 2015, som første gang fik Brian Lykkes øjne op for ure. Han var på arbejdsrejse med kollega Thomas Warberg, som altid har haft et blødt punkt for ure, og som med sikker hånd førte Brian Lykke ind til en urmager og helt hen til montren. Resten er historie, som romantikerne siger, og Brian Lykkes forhold til ure har i den grad udviklet sig til en kærlighedshistorie.

Samlingen er siden vokset til at bestå af omkring 12 ure, ligesom en indgående viden om ure over årene er blevet tilegnet. Så meget, at Brian Lykke ved siden af sit virke som komiker og skuespiller ofte også bliver anvendt som citeret ekspert og vært på programmer og oplæg om ure. Og den personlige favorit? Et Cartier Santos Dumont, der også er det ur, han ofte bærer til daglig.

Brian Lykke har gennem en årrække stået bag podcasten ‘Watch Me’, der handler om ure, og som gæstes af samlere, nørder og eksperter. Han arbejder også på en bog om ure. Og i Euroman-regi er vi glade for snart at relancere ‘Watch Me’ i helt nye klæder med nye gæster, levende billeder og fornyet fortælleenergi.