Dengang normcore var på alles læber, blev moden beskrevet som noget din far ville gå i. Når målet nu var at gå i kikset, gennemsnitligt tøj, hvem kunne så være en bedre læremester end ham med hans dårlige pasform og kedelige farvevalg?

Det var slet ikke så dumt et råd, som det blev udlagt dengang.

For selv om vi også her på websitet er faldet for fristelsen til at gøre grin med fædres dårlige tøjstil, vil vi gerne nu råde bod på det og konstatere, at fædrene har fat i noget.

Noget, der overlever modens reaktioner og modreaktioner. Noget, der kan modstå angreb fra både skinny jeans, camouflagemønstre og velour.

De har fat i en diskret, klædelig og komfortabel garderobe i en farvepalet, der ikke gør nogen fortræd. Tøjstilen har ikke ændret sig igennem årtier, men til gengæld lever den stille og godt på millioner af mænd, der ikke orker at følge med i, hvilken sneaker, der er den mest limited, og hvor meget for stor bomberjakken nu skal være.

Og som nu er blevet så interessant, at ungdommelige modemagasiner også skriver om den under under betegnelsen dadcore.

Chevy Chase, et dadcore-ikon.

Dadcore finder man hos mærker som Sebago og Timberland, og all american klassiske mærker som Ralph Lauren og Gant, to firmaer, der producerer varer, der ligner hinanden så meget og har gjort det så længe, at enhver anklage om plagiat er omsonst.

Og såvel mærkerne, som dens købere lever lykkeligt med lighederne og forudsigelighederne i designet, der kun veksler minimalt år for år.

Der er ikke skyggen af sex i stilen. Der er ikke så meget som fire fjerdedeles rock ’n’ roll-attitude. Men der er masser af tidløs, i sig selv hvilende selvtillid.

Og dermed kan dadcore, som The Guardian skriver, godt ende med at være den mest sejlivede modetrend overhovedet.

Lad dig inspirere af disse 13 køb - til din egen garderobe, eller til din far, der ikke ved, hvad han ønsker sig til jul:

The North Face-HORIZON BALL CAP-Tnf Black-1420393

Det er ikke for ingenting, at den bløde baseballkasket også går under betegnelsen dad cap. Men vores fædre behøver jo ikke at have dem for sig selv. Køb for eksempel dette nydelige eksemplar fra North Face. 150 kroner hos Rezet.

Hcrdoghd6oq
Streetwearkongerne hos Supreme er begejstrede for Timberlands far-agtige stil. Og vice versa, må man tro. Når de to laver samarbejder, får de virkelig fanget nogle umage segmenter ind. Senest har de to lavet et udvalg af støvletter i forskellige farver, og den her ser rigtig fin ud. 1250 kroner her.

En god sweatshirt med rund hals, det holder i alle tider. Her i en lys duksedrengefarve fra Acne Studios til  lidt pebrede 1.196 kroner.

Mere cremefarvet. Denne lynbare bomuldssweater er nem at sammensætte med bukser i en række farver i den grøn-brune ende af skalaen. Og måske en lyseblå skjorte indenunder, hvis du vil gøre det mere formelt. 930 kroner hos Mr. Porter.

Vi har nok så ofte gjort reklame for Clarks' desert boot. Men hvis du vil være endnu mere far-agtig, vælger du Walter White-favoritten Wallabee, dejlig fodformet og med en skøn, fjedrende rågummisål. 1.100 hos Le Fix.

Et par flonelsbukser med pressefolder og lige ben går lige ind til stort set alle vinterens anledninger - med mindre du kommer de rigtig fine eller rigtig barske steder. Men så læser du nok ikke denne guide. Køb dem her til 910 kroner.

Fædre elsker tekniske jakker, det ved enhver. Men det behøver ikke nødvendigvis være en dårlig ting, hvis de kommer fra Stone Island. denne nydelige sag gør dig dog godt 7000 kroner fattigere.

Hvis du synes, det er i overkanten, forstår vi dig godt. Så kan vi anbefale en helt minimalistisk oilskinjakke fra Barbour til 2.699 kroner

Et lidt mere sprælsk valg er en dunjakke, der dog stadig er tilpas uformelig. Den her fra Wood Wood kommer også i en marineblå og koster 2.800 kroner. 

Ultrakonservative Lacoste har fornyet deres polodesign med en flip uden knæk. Det ser faktisk ret godt ud. Sådan en langærmet, flaskegrøn sag her koster 900 kroner.

En spraglet sweater er obligatorisk til situationer, for eksempel i julen, hvor fædre demonstrerer ekstra godt humør. Men i modsætning til den med rensdyr kan sådan en her med brede striber bruges hele sweatersæsonen. 1.000 kroner hos Gant.

Tyk fleece fra Han Kjøbenhavn. Den grønne stribe på ærmet forhindrer dig i at gå i et med betonjunglen. 2.000 kroner koster den hos Han Kjøbenhavn.

Nu skal det hele jo ikke være så neutralt i farven. En koboltblå polo er måske ikke lige til årstiden, men du skal vel til  Florida eller Sydøstasien på ferie denne vinter, ikke? 699 koster den