Hvilken ting i din garderobe bruger du mest?

”Det ærlige, men måske lidt kedelige svar, er en hvid T-shirt og et par jeans. Det er bare det perfekte hverdagssæt, og især T-shirten går jo til alt. Den er fundamentet for stort set alt, jeg går i, om jeg så tager en skjorte udover, et par pæne bukser i stedet for jeans eller noget helt tredje. Jeg går som regel i den hvide T-shirt, vi selv laver hos Tonsure, som har en lille bamse broderet på brystet. På den måde får den et lille twist.”

Har du en ting i din garderobe, som har en særlig historie?

”For en del år siden arbejdede jeg for Maison Margiela i Paris. Jeg havde mange forskellige chefer i løbet af min tid dernede, men fik et særligt godt forhold til en brite, der tidligere havde designet herretøj for Saint Laurent. Gennem ham fik jeg mulighed for at købe en Saint Laurent-regnfrakke i denim, som jeg ellers ikke ville have haft råd til. Den ligner et par slidte jeans, der er lavet om til en regnfrakke, og den er produceret hos frakke-specialisterne Mackintosh i Skotland. Syningerne er limet sammen, så den holder alt vand ude – det er virkelig godt håndværk. Jakken minder mig om min chef og min tid i Paris, og jeg får stadig komplimenter for den, selvom jeg efterhånden har haft den i 10 år.”

Moderedaktør Frederik Lentz Andersens begrundelse

Malte er høj, bredskuldret, langhåret og kører på motorcykel. Med hans karisma kunne han have ledet en motorcykelklub af hårde negle. I stedet valgte han modevejen. Han designer, som han normalt klæder sig; I afslappede, løse elementer og med en god forståelse for den maskuline garderobe, moderne tilsat en snært af noget feminint. For Malte handler det om at redefinere måden, den nye generation af mænd klæder sig eller i det mindste at skubbe til grænserne for vores mod.

Hvilken tendens håber du, aldrig kommer igen?

”Skinny jeans med stræk. Det er fint nok at gå i smalle bukser, men jeans, der er så stramme, at de ligefrem smyger sig om læggen, har jeg aldrig forstået. Det klæder ingen mænd.”

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mest velklædt?

”Nytårsaften er den ene aften om året, hvor der hersker enighed om, at det er okay at klæde sig ekstravagant, uden at man skal føle sig utilpas, eller at man er for meget. Alle vokser lige et par centimeter i højden, og brystet bliver skudt frem, og det er en fed fornemmelse. Jeg går som regel i vores arkiv hos Tonsure, hvor vi har tøj helt tilbage fra første kollektion, og finder noget spændende, som jeg kan sætte sammen til et godt nytårssæt.”

RWK-EM-BestDressed-12_V2_330.jpg

Hvornår har du følt dig mest kikset påklædt?

”Det må være, når jeg er i sommerhus. Der er jeg fuldstændig ligeglad med, hvad jeg har på. Det kan eksempelvis være en gammel skjorte med malerpletter, et par forvaskede shorts og træsko. Hvis man teleporterede mig ind til byen, er der helt sikkert mange, som ville synes, at jeg så åndssvag ud – men omvendt kan det at se bevidst kikset ud jo også være et helt look i sig selv.”

Hvilken offentlig person synes du, er mest velklædt?

”Jeg synes, at Pharrell Williams har en evne til at kombinere en hel masse forskellige stilarter og altid slippe afsted med det, uanset om han er i tuxedo, slidte jeans eller har taget en mærkelig hat på. Han har sikkert en dygtig stylist til at hjælpe sig, men han kan bare bære alt. Hvis Kurt Cobain stadig var i live, ville han også ligge højt på min liste, fordi han som ingen anden formåede at se totalt ligeglad ud med sit tøj, men stadig være velklædt.”

Hvilken ting vil du gerne føje til din garderobe?

”I vores kommende forårskollektion er der et par fløjlsbukser i en vask, som jeg har valgt at kalde ’acid rain’. De er mørkeblå og ser ud, som om de har været ude i syreregn, men på en diskret måde, så man skal tæt på for at bemærke det. Dem glæder jeg mig til selv at tage på, men forhåbentlig også se andre i.”

Her kan du se hele listen med Danmarks bedst klædte.

Nr. 10: August Rosenbaum
32 år, pianist og producer

Nr. 9: Christian Ravnbak
21 år, blomsterdekoratør

Nr. 8: Niels Brandt
36 år, forsanger i The Minds of 99

Nr. 7: Tomas Tex Cenius
52 år, kunstner og hospitalsklovn

Nr. 6:  Marcel de Sade
86 år, pensionist

Nr. 5: Emil Stabil
28 år, musiker

Nr. 4: Malte Flagstad

36 år, designer og grundlægger af tøjmærket Tonsure

Nr. 3: Sergei Sviatchenko
67 år, kunstner

Nr. 2: Mads Stig
34 år, hår- og makeupartist

Nr. 1: Bent Lee
38 år, medejer af tøjagenturet Riots Studio og Global Sales Director hos Stand Studio