Jannik Vestergaard er 25 år, fodboldspiller i Borussia Mönchengladbach og på landsholdet. Og han er Danmarks bedst klædte mand nummer 8.

Hvilken offentlig person synes du er mest velklædt?

”Rapperen ASAP Rocky. Han er måske lidt min diametrale modsætning, fordi han er ret modig og eksperimenterende, men han er med til at sætte nogle trends for mange unge mænd. Selvom jeg ikke altid har modet til at følge det, synes jeg, at han er dygtig til at prøve noget nyt og sætte spørgsmålstegn ved den stil, mange andre har. Han er god i gadetøj, men han har også haft et klassisk tætsiddende jakkesæt på, som han kombinerer med ’grills’ (guldtandbeskyttere, red.). Han har evnen til at se godt ud i alle sine eksperimenter.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Jeg har en del ’Son of a Tailor’-T-shirts, der er lavet til mine mål. Det kan godt være svært at få T-shirt, trøjer og skjorter i mine mål, fordi jeg er ret høj (199 cm, red). Det har jeg altid haft problemer med. Jeg er meget klassisk og måske lidt anonym på nogle punkter. Jeg kaster mig ikke ud i de store farver, men går op i kvalitet. Jeg er ikke særlig udadvendt, så det passer nok godt til min karakter. Det er vigtigt, når jeg vælger tøj, at det måske går lidt under radaren i første omgang.”

Hvilken ting i din garderobe har den bedste
historie?

”Vi havde på et tidspunkt en træningslejr med landsholdet i München, hvor jeg havde glemt mine støvler på hotellet. Jeg måtte ind på lageret med Bayern Münchens tøjmand, for at jeg kunne være med til træning. Han fandt heldigvis et par gamle, klassiske Adidas Copa Mundial i størrelse 47, som jeg måtte få. Sådan nogle havde jeg ikke haft i 15 år. Det lyder måske lidt forkælet, men i min klub, Borussia Mönchengladbach, bliver vores støvler stillet frem til træning, men på landsholdet skal vi selv sørge for at få dem med fra hotelværelset. Jeg var nok lidt for forvænt og havde ikke slået hjernen til.”

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

”Jeg er i gang med at få skræddersyet et jakkesæt fra bunden. Jeg synes egentlig, at det er for sent, at jeg gør mig den ekstra umage, for jeg har jo de samme problemer med jakkesæt, som jeg har med T-shirts. Det er et mørkeblåt, enkeltradet jakkesæt, som jeg skal bruge til mit bryllup til foråret, så det skal være meget klassisk.”

Hvilken tendens håber du aldrig kommer igen?

”Jeg ikke er fan af hængerøvsbuksen, selvom jeg ikke kan sige mig fri for, at jeg i sin tid selv hoppede med på bølgen. Der blev prøvet lidt forskelligt, inden jeg vidste, hvad der var min egen stil, Jeg havde et par Evisu-bukser, der var malet hele vejen ned ad benet og med så meget hængerøv. Det har aldrig været pænt, og det bliver det heller aldrig.”

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mest velklædt?

”Jeg kan godt lide de festlige anledninger, hvor man kan tage et jakkesæt på. Det har en elegance over sig, og man kan gøre det på så mange måder, at det ikke behøver blive stift og kedeligt.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte læsere: Prince Henry Kwesi Asare