huarache whitewolf

Flotte limited sportssko

21 af de hidtil bedste sneakers i 2016

Det er aldrig for sent at savle.

Mens giganterne Adidas og Nike spytter nye modeller, farvekombinationer og designsamarbejder ud, er mindre skomærker som Diadora, Asics og New Balance også kommet ind i kampen med rigtig mange interessante udgivelser.

Krigen om sneakermarkedet raser i år med uformindsket kraft, og det kommer alle til gode, der har en svaghed for uformelt fodtøj og samtidig for mange penge at bruge på sko, de ikke kan nå at gå med.

Det kan også være svært at nå at følge med i, hvad der overhovedet bliver sendt på markedet, og hvornår man skal lægge sig i kø for at sikre sig de sko ens hjerte banker for.

Heldigvis er det aldrig for sent at glæde sig over fede modeller og designs, selv om man ikke lige fik fat på dem.

Her er en liste over nogle af de sko, vi helst ville have haft fingrene i, som kom i handelen i 2016.

Nogle af dem kan heldigvis købes endnu.

Adidas: Pirate Black Yeezy 350 BoostDer er egentlig ikke tale om en ny model. Men da Adidas, for en meget kort bemærkning inden den igen var udsolgt, sendte den sorte lave Yeezy tilbage først i 2016,  mindede det os om, hvilket designpletskud de har begået sammen med Kanye. Den simple 350’er er på én gang meget teknisk og meget afslappet og med en skønhed, som man slet ikke finder i den klodsede Yeezy-støvle.

Nike: Sock dart tech fleece i grå, grøn og purpurNikes Sock Dart-løbesko er ligeledes i den komfortable stil. Nogle er flottere end andre. Denne farvekombination går rent hjem. Køb.

 
Adidas: NMD sort primeknitAdidas har virkelig lagt sig i førertrøjen for sneakerræset de sidste par år med en række spektakulære og voldsomt efterspurgte sneakers. NMD er årets største succes. Skoen, der trækker på retroinspiration fra modellerne Micro Pacer (1985), Rising Star (1986) og Boston Super (1987), blev først lanceret i meget små dryp, indtil den blev frigivet bredt på verdensplan og solgte 400.000 modeller på en dag. Der er kommet rigtig, rigtig mange versioner af skoen, men en af de flotteste er den første i sort primeknit, hvor man virkelig bemærker de trikolore-farvede detaljer. 

Adidas: NMD Chukka

Vi er også ret vilde med denne NMD, en crossover mellem en boostet løbesko og en ørkenstøvle.

Adidas: Tubular Nova

Ud over de store hypede modeller Yeezy, NMD og hele Boost-linjen i det hele taget er Tubular en af de sko, som Adidas virkelig satser på. Den har et på en gang futuristisk og hyggeligt-ergonomisk look og en klædeligt diskret måde at kommunikere brandnavnet på. Sælges her.

Converse: Jack Purcell signature white

Når man snakker om diskret. Smuk retro-stil fra Converse, der kender deres gummisko-niche. Man har tilføjet skoen Nikes Zoom-mellesålteknologi, der skulle gøre, at de for første gang faktisk ikke bare er kønne, men også behagelige at gå i. Find her.

Nike: Mayfly Woven

Et af Nikes stærkeste kort i hypespillet I 2016. Her til sommer kommer den dekorativt flettede rusindssko særligt til sin ret. Fin designbalance mellem fortid og fremtid. Fås her. 

Jordan 4 Retro GG

Der bliver sendt rigtig, rigtig mange forfærdelige Jordans på gaden. Men indimellem kommer der også noget ud, der minder om brandets og basketspillerens glorværdige fortid. Som for eksempel denne børnestørrelse(!) af den den Tinker Hatfield-designede Air Jordan 4. Første klasses farvevalg.

Air Jordan 8 Trophy Championship

Bling dig op som en champ. Denne sko blev i sin tid (1993) designet som en hyldest til Michael Jordans tredje på hinanden følgende NBA-titel for Chicago Bulls. Designet er på alle måder helt over the top. Men nogle gange handler det jo også om at klæde sig sjovt frem for pænt. Læg mærke til stjernens egne fingeraftryk på guldpanelerne på hælen. Find den her.

Reebok:Club C 85 Vintage

 

Fra prangende til nedtonet. Flot råhvid retro-sneaker med med marineblå detaljer og få dikkedarer. Find lignende her.


Adidas: Rod Laver Super White

I samme genre finder man Adidas’ genudgivelse af en klassiker. Tennisskoen har et lidt mere robust skate-agtigt udtryk end fætteren Stan Smith, men absolut et lige så stort potentiale sat sammen med for eksempel et par chinos med opsmøg. Her.

Adidas very spezial

En ultramoderne og humoristisk opdatering af indbegrebet af en sportshalklassiker. Primeknit giver håndboldskoen et helt nyt og funky udtryk. Den kunne vi godt tænke os at spille en gang futsal i. Køb.


Nike: Air Presto Ultra Flyknit


Presto er en pæn succes hos det unge publikum, og særligt udgaven med ”ankelsok” er vi stilmæssigt begejstrede for. Fås hos Okini.


Nike: Air Huarache Whitewolf

Nike ramte en guldåre, da de genintroducerede Huarache-modellen. Designet, der er inspireret af indianske sko fremstår lige så futuristisk flot, som det gjorde i 1990’erne, hvor det først så dagens lys. Nogle farvekombinationer er bedre end andre. Den her er ret elegant. Og udsolgt.

Nike: Air Icarus

Total nostalgi i denne normcore-hippe sko. Ingen moderne teknikaliteter, bare masser af Nike Air-identitet. Også lækker i sin lillarøde og skriggule udgave.


Adidas: Ultra Boost

Gammeldags chokoladefarvet læder på det, som producenten påstår, er verdens mest tekniske og perfekte løbesko. Det er selvtillid. Oplysningerne om skoen er begrænsede, tidligere på året mente sneakerbloggerne, at den var forbeholdt asiatiske markeder, men de seneste rygter går på, at den kommer i verdensomspændende distribution i år.

Vans: 50th Anniversary Collection Era Pro

Vi elsker Vans. Og, hvordan vi end vender og drejer det, elsker vi også USA. Hvilken bedre måde at fejre en amerikansk legendes 50-års fødselsdag end med tern og striber? Find den her

Common Projects: Achilles Low Perforated

Der er som bekendt ikke megen grund til at lave udskiftninger på et vindende hold. Alligevel har Common Projects forsøgt sig med en lille smule sprælskhed i designet af denne gennemhullede tennissko. Og det klæder den. Giver ikke bare ventilation til sommertæerne, men også en flot grafisk virkning. Køb den her.

Diadora: BAIT x DreamWorks x Diadora N9000 “Shrek”

Diadora laver rigtig mange samarbejder, særlig omkring deres N9000-model. Dette usandsynlige samarbejde med den amerikanske sneakerkæde BAIT og animationsfilmselskabet Dremaworks (!). Den moderigtigt militærgrønne sko er endda opkaldt efter trolden Shrek, men langt kønnere. Og revet væk.


Filling Pieces x Ronnie Fieg RF Mid II Wheat

Spektakulær lysebrun kreation opstået i samarbejde mellem det hotte hollandske mærke og den berømte designer Ronnie Fieg, der er indehaver af den toneangivende KITH-butik og har et pænt ansvar for Asics succes de senere år. 


Asics: Tiger x Reigning Champ Gel Lyte III

En smuk udgave af Gel Lyte III er opstået i et samarbejde mellem japanske Asics og den canadiske butik Reigning Champ. Særligt den melerede sål begejstrer.
Skoen er udsolgt, men der er mange fine Gel Lyte-modeller hos Overkill.

New Balance: M998New Balance har generelt et højt niveau med deres old school/it-farmand-stil. Den her er over niveau. Farver, materialer og form går op i en højere enhed. Køb den her.

LÆS OGSÅ: 9 sommertendenser du bør kende

LÆS OGSÅ: Sommerens cooleste drink er kun for voksne

LÆS OGSÅ: Nike hylder en af deres største klassikere med tre nye modeller fra superdesignere