Efterårets sko bliver udgivet as we speak. En ny sæson er officielt begyndt i modekalenderen, og det betyder, at du det næste stykke tid kan glæde dig til mange gode efterårsnyheder. Eftersom sommeren aldrig rigtig ankom i år, er der måske ikke så stor forskel på, hvad du går med nu og så om en måned. Men vi guider dig alligevel igennem, hvilke tendenser der kommer til at overskygge modebilledet denne sæson. 

Sneakers

No shit, Sherlock. Selvfølgelig er efteråret også en oplagt sæson til at smide et par sneakers på dine fødder. Sneakers er kommet for at blive, og uanset om du arbejder i en børnehave, på et kontor eller i den fri natur, så er sneakers et helt legitimt valg af fodtøj. Denne sæson er det stadig en god idé at investere i et par klassiske, hvide tennissko, som du med sikkerhed kan bruge i mange sæsoner fremover. De går aldrig af mode. Tendensen er også, at sneakers gerne må koste en mindre bondegård, fordi de netop kan bruges dag ud og dag ind. Og så er mange mænd heldigvis også begyndt at passe godt på deres sneakers, så de selv efter flere år ser spritnye ud. En anden tendens, som har været fremme et par sæsoner nu, er de 'grimme' sneakers. Her tænker vi på sneakers, der ligner løbesko eller arbejdssko, men som bliver brugt til et helt almindeligt outfit. Æstetisk set er de ikke flotte, mens der cool-faktor gør op for det. Sidst, men ikke mindst kommer de klassiske heritage-modeller fra store sportshuse som Adidas også stadig til at fylde. Fx er Adidas' nye fokus på 80'er-modellen Campus. 

Common Projects til 2.500 kroner.

Filippa K til 1.600 kroner.

Jack & Jones til 500 kroner.

Gucci til 5.170 kroner.

Nike x Tom Sachs Mars Yard til 1.850 kroner.

Norse Projects x Adidas Consortium til 1.300 kroner. (Tilgængelige fra den 9. august.)

Asics til. 2.000 kroner.

Adidas til 850 kroner.

Acne til 2.495 kroner.

Læderskoe

Efteråret er den sæson, hvor læderskoene i virkeligheden hører til, selv om mange af os nok har brugt dem i løbet af denne sommer - fordi vejret har været rent efterår. En helt klassisk sko, som både kan bruges på kontoret og til fest, er et par loafers i læder. Det emmer af god smag, hvis du formår at mikse dem med det rigtige outfit. Sort og mørkebrun er farverne, du skal gå efter. Desuden er klassiske læderstøvler også et godt valg til efteråret, og hvis du er modig, kan du vælge en støvle med lidt mere hæl. Hvis du går efter en mere almindelig herresko i læder, er det en god idé at vælge en sko med en solid og chunky bund, der får skoene til at se mere maskuline ud. Til sidst skal de tidløse ørkenstøvler også nævnes som en eviggyldig klassiker. 

Loafers fra Dr. Martens til 1.150 kroner.

Loafers fra BOSS til 2.800 kroner.

Loafers fra Gucci til ca. 3.700 kroner.

Læderstøvler fra Samsøe & Samsøe til 1.200 kroner.

Læderstøvler fra Whyred til ca. 2.500 kroner.

Lædersko fra Stella McCartney til 5.350 kroner.

Ørkenstøvler fra Selected Homme til 500 kroner.

LÆS OGSÅ: Won Hundred sætter fokus på homo-forfølgelse med ny T-shirt

LÆS OGSÅ: Modeserie fra Barcelona: 9 perfekte outfits til afslappede dage

LÆS OGSÅ: Norse Projects udgiver nye sneakers i samarbejde med Adidas