Sergei Sviatchenko er en mand med mange jern i ilden. Ud over at være collagekunstner med udstillinger på anerkendte steder som Kunsten.nu og Fredericia Kunstforening har den multikreative altmuligmand, der tidligere i år fyldte 70 år, lavet samarbejder med brands som An Ivy, Jack & Jones samt herretøjsbutikken St. Valentin.

Og så er han ovenikøbet en yderst velklædt herre, der med sin legesyge blanding af den klassiske og preppy garderobe har prydet vores liste over Danmarks bedst klædte mænd.

Men alt det med mode og stil startede et lidt andet sted.   

Med målet om at forene kunst og mode uden at skele til hverken brands eller trends skabte den ukrainskfødte kunstner Sergei Sviatchenko i 2009 nemlig foto- og modebloggen ’Close Up And Private’, også kendt som CUAP, hvor han blandt andre brugte sin ene søn, fodboldspilleren Erik Sviatchenko, som model.

Nu kan Sergei Sviatchenko så præsentere sin genrebrydende blog i et nyt format. Efter fem års intensivt arbejde sender han i dag bogen ‘Close Up And Private - Modern Classicist - A man’s guide to look at the details’ på gaden i samarbejde med det østrigske forlag Verlag für moderne Kunst.

“Alle medier er vigtige, men bogen har format, duft og vægt. Du kan give den til andre, låne eller forære den. Det kan være en arv. Bogen kan læses og bladres i. CUAP-bogen kan være inspiration til æstetisk dannelse. Den har stemning af leg, men også en læringsleg. Dog ikke påtrængende, men tilbydende,” fortæller Sergei Sviatchenko. 

Bogen kan købes her, og har du lyst til at smutte forbi og lykønske ham med den nyeste tilføjelse til den bugnende portefølje, er der lanceringsevent hos New Mags Store, Ny Østergade 28, København i dag fra kl. 16 til 19.

Sergei1.jpg

Sergei2.jpg